Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Основен свидетел по делото "Октопод" загина в катастрофа на АМ "Тракия"

| обновено на 13.11.15 в 13:49
Снимка: БГНЕС
Основен свидетел по делото "Октопод” загина на АМ "Тракия" при пътно-транспортно произшествие късно снощи. 50-годишният Георги Цветанов от Плевен е катастрофирал по пътя Бургас - София, близо до Чирпан. Цветанов изгубил контрол над автомобила си "Фолксваген Голф", напуснал пътното платно и се преобърнал. Водачът получил тежка фрактура на черепа и починал при транспортирането му към Спешния център в Стара Загора.

Георги Цветанов е основен прокурорски свидетел срещу Алексей Петров. Именно неговите показания са в основата на масивния обвинителен акт. Цветанов е бивш шеф на плевенския клон на Първа частна банка и е бил разследван след фалита ѝ. По-късно се заема със собствен бизнес и търгува със захар. В края на миналия век е бил в бизнес отношения с Алексей Петров, които после рязко се влошават. В началото на мандата на Цветан Цветанов като вътрешен министър Георги Цветанов даде показания срещу Петров въз основа, на които той беше задържан, а операцията срещу него и групата му за рекет и изнудване, беше наречена "Октопод".

Днес Специализираният наказателен съд отново гледа т. нар. дело "Октопод", по което обвиняем е Алексей Петров.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Алексей Петров дава 100 хил. долара за информацията кой стои зад атентата срещу него

Алексей Петров обяви награда от 100 хиляди долара за информацията кой стои зад атентата срещу него. Пред медиите той коментира темата малко преди началото на делото "Октопод". Петров се появи със засилена охрана. Около сградата на..

обновено на 13.11.15 в 14:48

Няма данни за интервенция върху автомобила на загиналия свидетел по делото "Октопод"

На този етап на досъдебното производство няма данни за интервенция върху автомобила на загиналия снощи на АМ "Тракия" бивш банкер Георги Цветанов , един от основните свидетели по делото "Октопод". Това съобщи за "Хоризонт" заместник-окръжният прокурор..

обновено на 13.11.15 в 17:20
Пламен Устинов

Нападнаха с брадва свидетел по делото "Октопод"

Втори свидетел   по делото "Октопод" пострада за последните 24 часа. Пламен Устинов е тежко ранен от удари с брадва . Според полицията става въпрос за битов инцидент. Сигналът за инцидента е подаден около 13.30 часа в тетевенското село..

публикувано на 13.11.15 в 16:12
ВИЖТЕ ОЩЕ

Джаз концерт на "Шивачите на истории" в кино Кабана в София

В столичната градинка кино Кабана се очакват доста любители на джаза тази вечер на концерт в градинката пред НДК, съобщи Маргарита Борисова пред БНР. Музикалното събитие е от цикъла Джазфест 2 в столицата. "Цикълът Джаз 2 стартира с концерт на..

публикувано на 15.07.24 в 17:26

В Плевен отбелязват 40 години от откриването на галерия "Колекция Светлин Русев"

В Плевен отбелязват 40 години от откриването на галерия Дарение "Колекция Светлин Русев".  През 1984 г. акад. Светлин Русев подари на родния си град Плевен над 400 произведения на изкуството - живопис и скулптура, икони от личната си колекция...

публикувано на 15.07.24 в 17:02
Николай Денков  и президентът Румен Радев.

Кога ще бъде връчен вторият мандат? ПП-ДБ искат отлагане, предлагат декларация

От "Продължаваме промяната – Демократична България" поискаха от президента да забави връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство, който коалицията трябва да получи. Среща на президента с представители на ПП-ДБ преди..

публикувано на 15.07.24 в 16:56

ЕИФ е инвестирал в България 782 млн. евро през 2023 г.

782 млн. евро са инвестирани в България от Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) миналата година. Това отрежда страната ни на второ място по кохезионни инвестиции от фонда, като пред нас е Румъния с над 2 млрд. евро, сочи доклад на Европейската..

публикувано на 15.07.24 в 16:48
Снимката е илюстративна.

25-годишен мъж се удави в микроязовир край пазарджишкото село Ветрен

25-годишен мъж се е удавил в микроязовир край пазарджишкото село Ветрен. В откриването на тялото са се включили водолази. Трагичният инцидент е станал вчера, съобщиха от полицията. Група младежи решили да се изкъпят в неохраняемия язовир, но..

публикувано на 15.07.24 в 16:38

Станислав Анастасов: В ДПС няма конфликт Пеевски - Доган, а срещу деребеите

Няма конфликт Пеевски – Доган, има конфликт Пеевски и деребеите. Четирима са тези, които са се възползвали от ДПС и имат скрит бизнес. Това са Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Илхан Кючук и Джейхан Ибрямов. Това заяви в интервю пред..

публикувано на 15.07.24 в 16:28
Проф. Иван Костов

Дългогодишният директор на "Майчин дом" проф. Иван Костов с мандат за още 3 години

Дългогодишният директор на "Майчин дом" проф. Иван Костов ще управлява лечебното заведение с мандат за още 3 години. Това показват окончателните резултати от конкурса за ръководител на държавната акушеро-гинекологична болница. Според информацията..

публикувано на 15.07.24 в 16:28