Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алексей Петров дава 100 хил. долара за информацията кой стои зад атентата срещу него

| обновено на 13.11.15 в 14:48
Снимка: БГНЕС

Алексей Петров обяви награда от 100 хиляди долара за информацията кой стои зад атентата срещу него. Пред медиите той коментира темата малко преди началото на делото "Октопод".

Петров се появи със засилена охрана. Около сградата на Специализирания съд, който се намира в някогашното помещение на ДАНС, също имаше охрана. Според запознати става дума за охранители, които се движат около Златко Иванов – Баретата, който преди време направи специално изявление, в което отрече, че той стои зад опита за покушение срещу Алексей Петров.

Самият Петров съвсем лаконично обяви, че дава наградата от 100 хиляди долара, показа голям лист с написан телефонен номер в чужбина и имейл, на който ще очаква информация за атентаторите. Охранителите му раздадоха същата информация на медиите. Алексей Петров каза още, че е започнал собствено разследване, в което ще се включат и чуждестранни експерти. Да се бори с тероризма може единствено държавата, да бъде победен – зависи от обществото, каза пред медиите Алексей Петров.

Всички останали въпроси за това кой стои зад атентата ги остави без отговор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Основен свидетел по делото "Октопод" загина в катастрофа на АМ "Тракия"

Основен свидетел по делото "Октопод” загина на АМ "Тракия" при пътно-транспортно произшествие късно снощи. 50-годишният Георги Цветанов от Плевен е катастрофирал по пътя Бургас - София, близо до Чирпан. Цветанов изгубил контрол над автомобила си..

обновено на 13.11.15 в 13:49
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Силистра термометрите стигат до 45 градуса

От година на година лятото в Силистренско става все по-горещо, а зимите все по-меки.  Последно Дунава е замръзвал през 2017-та година, а жегите при 35-40 градуса са вече ежедневие. От петък се пристъпи и към затваряне на път I-7 – Силистра –..

публикувано на 15.07.24 в 21:31

ЕС удължи с една година санкциите срещу Иран заради подкрепата му за руска война в Украйна

Страните - членки на ЕС удължиха с една година санкциите, наложени заради подкрепата на Иран за руската агресия в Украйна и за бунтовнически групировки в Близкия изток и Червено море. Мерките се отнасят и за флотата на Корпуса на гвардейците на..

публикувано на 15.07.24 в 20:48

Гасенето на пожара край граничнитe села Преколница и Коприва ще продължи и утре

Гасенето на пожара   край граничнитe села Преколница и Коприва ще продължи и  утре. През  целия  ден три противопожарни екипа, два екипа с леки автомобили с 11 служители и три екипа с автомобили на ДГС "Осогово" през бяха на терена и гасиха..

публикувано на 15.07.24 в 20:36

Св. Синод на БПЦ с призив за молитва и подкрепа към борещите се с огнената стихия в страната

Св. Синод на БПЦ отправя призив за молитва и подкрепа към огнеборците, служителите на МВР, доброволците и всички, които помагат в борбата с огнената стихия в страната, както и за подкрепа към всички пострадали, загубили своя дом. Нека в тези..

публикувано на 15.07.24 в 20:25

Частично бедствено положение обявиха в Стара Загора заради бушуващия край града пожар

Частично бедствено положение обявиха в Стара Загора заради пожара, който бушува край града. В гасенето участват 7 екипа на пожарната в Стара Загора, Казанлък и Чирпан. В борбата с пламъците се включват и военните, горски служители и десетки..

публикувано на 15.07.24 в 20:21
Семинар по българистика във Велико Търново

88 българисти от 32 държави от Европа, Азия и Америка се събраха във Велико Търново

88 българисти от 32 държави от Европа, Азия и Америка се събраха във Великотърновския университет, за са се посветят три седмици на езика и културата ни.  В 47-ото издание на форума участват както студенти и докторанти, така и университетски..

публикувано на 15.07.24 в 20:17
Доналд Тръмп

Делото срещу Тръмп за държане на класифицирани документи беше прекратено

Окръжен съд във Флорида прекрати наказателното дело срещу бившия президент на Съединените щати Доналд Тръмп по обвиненията, че неправомерно е запазил секретни държавни документи в документи в личното си имение "Мар-а-Лаго",  след напускане на поста...

публикувано на 15.07.24 в 20:15