Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бюлетините от балотажа в Сливен ще бъдат преброени отново по решение на съда

Административният съд реши да има повторно преброяване на бюлетините от балотажа за кмет на Сливен.

Жалбата на Общинския съвет на БСП е внесена в края на срока за обжалване. Съдът е назначил експертиза по делото и ще прецени на кои въпроси на страните трябва да даде отговор преброяването, поясни
Владимир Първанов, председател на Административния съд в Сливен. 

Следващото заседание е насрочено за 30-и ноември, докогато броенето на бюлетините трябва да приключи. На балотажа между Стефан Радев от ГЕРБ и Кольо Минев от БСП спечели Радев с преднина от 3 500 гласа.

Съдът допусна и броене на бюлетините за общински съветници в Сливен, което се извършва в момента. Делото е образувано по искане на шест партии и коалиции.

Следобед е първото заседание по делото за преброяване на бюлетините за общински съветници в Нова Загора, което ще бъде отложено, защото експертизите не са готови.

Предстои дело за повторно преброяване на бюлетините за кмет на Нова Загора, където Николай Грозев от ГЕРБ беше избран на първи тур.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Най-малко четирима души са загинали в Румъния при наводнения

Най-малко четирима души са загинали в източната част на Румъния при наводнения, причинени от обилни валежи. Засегнати от наводненията са 19 населени места в осем окръга в Румъния. Премиерът Марчел Чолаку ще посети най-пострадалия - Галац, където четирима души бяха открити мъртиви. Там за по-малко от 24 часа са паднали над 150 литра на квадратен метър...

публикувано на 14.09.24 в 14:38
Снимката е илюстративна

Нови обучителни технологични решения в началото на учебната година в Израел

Всяка година през септември израелските учителите заплашват, а често и ги правят, със стачки . Прекъсването на учебните занятия е най-често за увеличение на заплатите. Дали е така и в тази военна за Светите земи година? Профсъюзите на учителите са сред най-мощните в Израел . Стачките в началото, а понякога и в края за няколко учебни години,..

публикувано на 14.09.24 в 14:22
Асен Василев и Кирил Петков

Асен Василев: Борисов даде Пеевски на "Магнитски"

Бойко Борисов даде Пеевски на "Магнитски“. Това обяви съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев в отговор на изявленията на лидера на ГЕРБ, че преди четири години, когато ГЕРБ са били на власт, не е имало забавяне със средствата от Европейския съюз. Сега от ПП-ДБ искат спешно приемане на три антикорупционни закона, за да може България да получи втория..

публикувано на 14.09.24 в 14:14
Елван Атилла

Елван Атилла, ДПС - Доган: Има съд, който разглежда казуси, написани на коляно някъде другаде

"Решението на ВАС и по първата, и по втората жалба ни наведе на съмнение, особено в автентичното ДПС. Видя се, че има съд, който разглежда казуси, написани на коляно някъде другаде и те се произнесоха." Това заяви пред БНР Елван Атилла, която е модератор на Фейсбук групата "Аз подкрепям Ахмед Доган". ВАС отхвърли жалбата на..

публикувано на 14.09.24 в 13:57

Ралф Петров: Бюджетът на Германия изтъня, комплексни са причините за кризата във "Фолксваген"

Целият автомобилен бранш се вълнува от трансформацията, която се случва във "Фолксваген", един от най-големите производители в света на леки коли и №1 в Европа. Кризата във "Фолксваген" до голяма степен касае и другите производители в Европа. Това прогнозира в интервю пред БНР Ралф Петров, главен редактор на българското издание на..

публикувано на 14.09.24 в 13:38
Виктория Василева застана начело на формацията

ЦИК заличи регистрацията на "Има смисъл" за вота на 27 октомври

Централната избирателна комисия реши да заличи регистрацията на коалиция "Има смисъл" за участие в изборите за народни представители на 27 октомври тази година. Коалицията се представлява от депутата Виктория Василева, която напусна парламентарната група на "Величие". В решението на ЦИК се посочва, че проверка в ГРАО на списъка с избиратели,..

публикувано на 14.09.24 в 13:17