Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

М. Миков: Освобождаването на министър означава признание за провал на политиката в този сектор

А. Мерджанов: България отсъства от големия европейски дебат

Атанас Мерджанов и Михаил Миков
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Михаил Миков смята, че евентуални рокади в правителството няма да доведат по промяна на политиката в отделните ведомства и определи като  „политически игрички“ случващото се в редиците на Реформаторския блок:

Тези политически игрички са буря в чаша вода, която разбира се е атрактивна за медиите, но по никакъв начин не променя  лошите тенденции, които в България се случват в социално-икономическата сфера.

Ще бъдат сложени за пред публиката Предколедно, може би, няколко министерски глави и както от това? Това ще промени ли по някакъв начин политиката, защото оставката или освобождаването на министър означава признание за провал на политиката в този сектор, подчерта Миков.

Според Атанас Мерджанов след посещението на британския премиер Дейвид Камерън  у нас, не е станала ясна позицията на правителството по ключовите теми, свързани с промените, които Великобритания предвижда за промяна на правилата на Европейския съюз:

Дали действително България е подкрепила тези намерения на Великобритания и ако утре дойде френският президент и той също каже “Мерси, Бойко“, това означава ли, че ние ще се съгласим и с френската позиция, защото стана ясно последните дни, че Франция не приема предложенията на Великобритания. Това е големият европейски дебат, от който България отсъства.

Ако британският премиер е дошъл да инспектира охраната на българската граница, трябва да е ясно на всички, че той беше заведен тъкмо на този участък, построен от ужасното правителство на Орешарски  - тъкмо този участък, който представителите на ГЕРБ дадоха  на прокуратурата,  добави Мерджанов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарникари са се отзовали на сигнал за инцидент в цех в Свищов

Към 11 часа днес е постъпил сигнал за инцидент в производствен цех в Свищов. Според първоначалните данни при товаро-разтоварна дейност е възникнал пожар, който към момента е напълно овладян от отзовалите се на място пожарникари, съобщиха от МВР. Всички работници са изведени невредими от производствената база, двама служители на ведомствената..

публикувано на 29.07.24 в 13:18
Калин Стоянов

Калин Стоянов: Продължават гърмежите след пожара в складовете за фойерверки в Елин Пелин

Продължават гърмежите след пожара в складовете за пиротехнически изделия в Елин Пелин, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който е в село Петров, община Сандански, заедно с премиера Димитър Главчев, във връзка с пожара около българо-гръцката граница. Все още има необезопасени места в района на взривовете край Гара Елин..

публикувано на 29.07.24 в 13:11

Зачестяват измамите с бързи кредити

Увеличава се броят на измамите с бързи кредити, предупреждават от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране. В нея се зачестяват сигналите за фирми - фантоми през летния сезон. От асоциацията изпращат няколко съвета към потребителите, които имат нужда от небанково кредитиране. Често фирмите - фантоми създават фалшиви интернет страници,..

публикувано на 29.07.24 в 13:11
Калин Стоянов и Димитър Главчев

В гасенето на пожара в граничната с Гърция планина Славянка ще бъдат включени два френски самолета

В гасенето на пожара в граничната с Гърция планина Славянка ще бъдат включени два френски самолета, обяви премиерът Димитър Главчев, който заедно с вътрешният министър Калин Стоянов пристигнаха в село Петрово, където работи и кризисният щаб. Днес гасенето на пожара на българска територия, който е засегнал над 70 декара площ на няколко места..

публикувано на 29.07.24 в 12:50

Все още има необезопасени места в района на взривовете край Гара Елин Пелин

Все още има необезопасени места в района на взривовете край Гара Елин Пелин. Това стана ясно на среща при управителя на София област Силвия Арнаутска с представители на държавните институции и общинските власти. При управителя на София област се провежда среща заради ситуацията в Елин Пелин На срещата при областния управител на София,..

публикувано на 29.07.24 в 12:26

Взрив в завода за целулоза край Свищов

Взрив е избухнал около обед в завода за целулоза "Свилоза" край Свищов.  Имаше запалване в инсталацията за хлорен диоксид, която е част от инсталацията за производство на целулоза, след което има възникнал взрив, потушен е пожарът, тепърва ще се установяват последствията, заяви пред БНР Михаил Колчев, изпълнителен директор на "Свилоза"...

публикувано на 29.07.24 в 12:14

ИТН получи третия мандат: Ще разговаряме с всички, за кабинет е нужна широка подкрепа

Това е последният шанс 50-ото НС да излъчи правителство и да не отлети скоропостижно и без съществени постижения в историята. От самото начало на този процес вие застъпвате тезата за необходимостта за редовно правителство и отстоявате формулата за надпартиен експертен кабинет. И на фона на конфликтите между партиите и вътрешнопартийните раздори..

публикувано на 29.07.24 в 12:10