Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем предприятия в Кюстендилска област бавят заплатите на повече от 2500 души

Снимка: БГНЕС

Седем предприятия в Кюстендилска област бавят заплатите на над 2500 души. Неизплатените възнаграждения възлизат на близо 600 хиляди лева, обяви Областната инспекция по труда.

2573 фирми са декларирали дейност в Кюстендилския регион. Сред тях над 150 са на македонци, които само адресно са регистрирани в Кюстендил или в някоя от деветте общини на областта, но иначе работят в страната си или в рамките на ЕС. Те развиват дейност предимно в превозваческия сектор. Италианци и по-малко гърци от няколко години поддържат в региона основно шивашки цехове и работят на ишлеме. Това сочат данните на Областната инспекция по труда.

От началото на настоящата година Инспекцията е направила около 1300 проверки, около 700 от които са планирани, а останалите са внезапни, по сигнал и по извънреден повод, каза директорът ѝ Валентин Златински. Санкциониран работодател за забавени или неиздължеин заплати обаче на този етап няма. Това може да стане, ако и при последваща проверка не се установи промяна в ситуацията, поясни Златински.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

В Старозагорския белодробен диспансер предстои изплащане на забавени заплати

Персоналът на Старозагорския белодробен диспансер не е получавал заплати от месец август. Доктор Чавдар Попов , избран на извънредна сесия на Общинския съвет в Стара Загора за временно изпълняващ длъжността управител на тубдиспансера, съобщи за..

публикувано на 12.12.15 в 13:18
ВИЖТЕ ОЩЕ
Костадин Костадинов отговаря на въпроси след края на консултациите при президента.

Кои от сегашните министри да влязат в следващия служебен кабинет? Според Костадинов нито един

Нито един министър от служебния кабинет не бива да бъде отново министър, смятат от "Възраждане". С лед консултациите при президента Румен Радев за назначаването на служебен премиер и правителство,  лидерът на партията Костадин Костадинов  отговори..

публикувано на 08.08.24 в 19:59
Българският национал по борба свободен стил Магомед Рамазанов се класира за финала на олимпийския турнир в категория до 86 килограма.

Магомед Рамазанов ще се бори за олимпийската титла

Магомед Рамазанов ще се бори за олимпийската титла в категория до 86 килограма на свободната борба в Париж след драматична победа над американеца Арън Брукс. Роденият в Дагестан състезател направи обрат и спечели с 4:3 точки.  Мачът не..

публикувано на 08.08.24 в 19:51
Снимката е илюстративна.

Евакуират туристи на остров Крит заради пожарите

Критична е ситуацията с пожарите в Гърция. Евакуират туристи на остров Крит. Запалиха се пожари и близо до границата с България. До Драма и Ксанти се разпалиха нови пожарни огнища. Горят сухи храсти и дървета, като вятърът разпалва нови огнища и..

публикувано на 08.08.24 в 19:38

Под наблюдение остава районът на пожара край селата Църварица и Илия

Районът на пожара край граничните села Църварица и Илия през целия ден, а и за предстоящата нощ, остава под наблюдение, след като се наложи да бъдат доугасени две огнища, разпалени от вятъра. Пожарът възникна в петък, обхвана над 1000 декара гори и..

публикувано на 08.08.24 в 19:31
Станислав Балабанов от ИТН след консултациите при президента.

Станислав Балабанов за консултациите: Проформа среща по конституционната процедура

Това, според нас, беше една проформа среща по отношение на спазването на конституционната процедура. Това каза пред журналисти Станислав Балабанов от "Има такъв народ" след консултациите при президента Румен Радев за назначаването на служебно..

публикувано на 08.08.24 в 19:27

Протестиращи поискаха президентско вето на промените в Закона за предучилищното и училищното образование

Президентът да наложи вето на приетите вчера промени в закона за предучилищното и училищното образование, съгласно които се забранява пропагандата на сексуалност, различна от традиционната, в училища и детски градини.  Това поискаха протестиращи, които за..

публикувано на 08.08.24 в 19:20

Безсрочно бедствено положение заради безводието в село Хаджидимитрово

Кметът на община Свищов обяви безсрочно бедствено положение за село Хаджидимитрово, заради безводието.  От днес за 500-е жители на Хаджидимитрово водният режим стана още по-драстичен. На четно число вода ще има половината село, а останалата част ще..

публикувано на 08.08.24 в 19:15