Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мариана Георгиева: Ще следвам г-н Лютви Местан

Марияна Георгиева
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ДПС Мариана Георгиева, министър на младежта и спорта в кабинета "Орешарски", заявява в писмо до "24 часа", че ще следва Лютви Местан, който пред дни бе свален от поста лидер на Движението за права и свободи и изключен като негов член. Георгиева опровергава информацията, публикувана по-рано от изданието, че е избрала ДПС пред Местан:

Внушението, което прави в.“24 часа“ с публикацията „Мариана Георгиева и Каймаканов избрали ДПС пред Местан?“, не е вярно.

Ще следвам г-н Лютви Местан, защото е последният човек, който може да бъде обвиняван в антисветско поведение. Каквото и да направи, то ще е в името на онова, което превърна в емблема на своето политическо поведение – евроатлантическото развитие на България. Няма нищо по-нелепо от това, да бъде обявяван за национален предател, за ислямист и прочие характеристики, които не се покриват с безспорния му профил на убеден либерал-демократ, доказван неизменно цели две политически десетилетия в България.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Венцислав Каймаканов: Честната позиция е да напусна парламентарната група на ДПС

Депутатът от ДПС Венцислав Каймаканов обявява в писмо до "24 часа", че остава при Лютви Местан. Каймаканов беше областен управител на Пловдив по времето на правителството на Пламен Орешарски и срещу него имаше протести. Не съм член на ДПС. В..

публикувано на 29.12.15 в 15:35