Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В цялата страна действа предупреждение за снеговалежи

| обновено на 03.01.16 в 15:05
Снимка: БГНЕС

Националният институт по метеорология и хидрология издаде жълт код за опасност от поледици в цялата страна и силен вятър по Черноморието.

Очаква се засилен трафик по магистралите заради края на почивните дни. От пътната полиция съветват всички, които ще пътуват след празниците, да тръгнат в сутрешните часове.

Столицата е готова да посрещне очаквания засилен трафик в следобедните часове, каза за "Хоризонт" кметът Йорданка Фандъкова. Градският транспорт се движи нормално по всички маршрути

Заради очакваното натоварване по магистралите и основните пътища, както и заради влошаването на времето, Пътна полиция препоръча на пътуващите да тръгват по-рано и да шофират с повишено внимание и съобразена скорост.  По пътя от Перник за София през Владая движението ще бъде в две ленти - от бензиностанцията на "Лукойл" до пункта на "Пътна полиция" при Владая. От 14.00 до 20.00 ч., ще бъде ограничено движението на моторните превозни средства с тегло над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътни направления. Очаква се интензивно движение на входовете на София по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", и по пътя София-Кулата.   

Шест тежки катастрофи са станали в страната през изминалото денонощие. Няма жертви, ранени са 8 души, съобщиха от МВР. 

В повечето областни градове в страната натрупа снежна покривка. Обявена е  мобилизация на пътната техника започна последния от почивните дни преди голямото завръщане.

Слушатели сигнализираха, че във Видинско има проблемни пътища, непочистена е отсечка от ГП Е79 и там движението е затруднено. Около село Ивановци има  навявания, а в съседни  участъци пътната настилка е заледена и опасна.

Обилният снеговалеж в област Монтана създаде проблеми по пътищата. Закъсали тежкотоварни автомобили блокираха движението по обхода на областния град и по пътя между село Студено буче и Монтана. На място работят екипи на пожарната, които изтеглят камионите. Обстановката наложи забрана за движение на товарни автомобили в областта. Трудно проходими са и пътищата в общините Якимово и Лом. Засега няма данни за пътни инциденти. Снежната покривка в Монтана вече е към 20 сантиметра, движението по улиците на града е затруднено.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Фандъкова: За поддръжка и обработка на пътищата в София работят 175 машини

Столицата е готова да посрещне очаквания засилен трафик в следобедните часове, каза за "Хоризонт" кметът Йорданка Фандъкова. Тя поясни, че 175 машини работят от 4 сутринта, за да поддържат основните улици в София проходими предвид условията: В момента..

обновено на 03.01.16 в 17:50

Основните пътища се почистват, проходът Троян – Кърнаре е затворен за движение

Слаб сняг вали в Смолянска област . По пътищата през проходите Рожен, Пампорово, Превала и Печинско все още няма образувана снежна покривка .  Минус 5 градуса е температурата в курорта Пампорово, съобщиха от Планинската спасителна служба. През изминалите..

обновено на 03.01.16 в 17:54
ВИЖТЕ ОЩЕ

Три къщи са се запалили в квартал "Седми" в Самоков

Три къщи горят в "Седми" квартал в Самоков, съобщиха за БТА от пресцентъра на МВР. На място има екипи на пожарната, които помагат в овладяването на огъня. 

публикувано на 28.07.24 в 21:06
Мъртвата риба на повърхността на лагуната, ФБ на

Тонове мъртва риба в лагуната на Орбетело в италианската област Тоскана

Горещините в Италия достигат до 40 градуса по Целзий, морската вода е необичайно топла, а  повърхността на лагуната на Орбетело – област Тоскана се изпълни с тонове мъртва риба. Зловеща е картината край Орбетело, където в лагуната тонове риба –..

публикувано на 28.07.24 в 20:30
Камала Харис отдава чест при пристигането си във военновъздушната база

Финален спринт в САЩ - последни 100 дни преди вота за президент

В Съединените щати кампанията за изборите за президент и за конгреса навлезе в своеобразен финален сптринт  Вицепрезидентът Камала Харис се очаква да бъде номинирана за президент от Демократическата партия.  Предизборният ѝ щаб обяви, че е набрал..

публикувано на 28.07.24 в 20:09

Президентът утре ще възложи на ИТН да посочи кандидат за министър-председател

Президентът ще възложи на парламентарната група на партия "Има такъв народ" (ИТН) да посочи кандидат за министър-председател, съобщават от администрацията на държавния глава. Мандатът ще бъде връчен на  29 юли , понеделник, в  12:00 часа  на "Дондуков"..

публикувано на 28.07.24 в 19:13
Опечалени изпращат ковчезите с телата на убитите 12 деца и юноши при ракетен удар по футболно игрище в селището Мадждал Шамс на окупираните от Израел Голански възвишения, 28 юли 2024 г.

Напрежение и заплахи по линията Израел - "Хизбула" - Иран след удара, убил 12 деца

ООН осъди смъртоносното нападение срещу селище на окупираните от Израел Голански възвишения, приписвано на "Хизбула", предаде АФП. "Цивилните, децата на първо място, не трябва да продължават да носят бремето на ужасяващото насилие, което върлува в..

публикувано на 28.07.24 в 18:33

Рискова остава ситуацията с пожара в планина Славянка, който навлиза и в минни полета

Сложна и рискова остава ситуацията с пожара в граничната планина Славянка.  На гръцка територия периметърът се разширява и огънят отново настъпва към България. Вътрешният министър Калин Стоянов е поискал помощ  по европейския механизъм за..

публикувано на 28.07.24 в 18:25
Прокурор Наталия Николова.

Разследването на взривовете край Елин Пелин: По всички версии, ще се проверява и дали е умишлено

Вторият очевидец на началото на събитията -  пожарът и последвалите взривове, в Елин Пелин е бил разпитан. Знае се, че и той е подал сигнал на 112 - това стана ясно, след като следователи и Прокуратурата влязоха на оглед за първи от четвъртък в района на..

публикувано на 28.07.24 в 17:18