Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учебният процес е преустановен в 344 училища в страната

Снимка: БГНЕС
В 344 училища в страната е преустановен учебният процес. Заради влошена пътна обстановка не се учи в 124 училища, като най-много са те в областите Силистра, Разград и Бургас.

Заради студа са отменени занятията в 197 училища, като най-много са в областите Добрич, Шумен, Велико Търново и Монтана.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Серхий Марченко

Киев вини САЩ за увеличаването на бюджетния си дефицит

Министърът на финансите на Украйна призова в интервю за „Файненшъл таймс“ своите западни съюзници да ускорят изплащането на заем от 50 милиарда долара, твърдейки, че закъсненията в доставките на оръжия са допринесли за огромния бюджетен дефицит, който е принудил Киев спешно да осигури пари, за да плати на армията си. Серхий Марченко заяви..

публикувано на 11.08.24 в 12:55
Тържествен ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от „Випуск 2024” „Цар Симеон Велики“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”.

Министърът на отбраната все още не е разговарял с номинираната за премиер Горица Грънчарова

Служебният министърът на отбраната Атанас Запрянов все още не е разговарял с посочената за нов служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева, но среща с нея предстои. Министърът каза това във Варна, където участва в честването на 145-ата годишнина от създаването на Военноморските сили. Атанас Запрянов коментира, че новият премиер сама ще..

публикувано на 11.08.24 в 12:07

Дни на младежта организират в Монтана

Дни на младежта организира Младежки център – Монтана. Поводът е Международния ден на младежта 12 август. От днес до сряда са предвидени различни събития и образователни дейности. Първата проява е тази вечер. По повод Международния ден на младежта Младежки център Монтана е подготвил разнообразна програма. Тази вечер, от 20 часа, на сцената на..

публикувано на 11.08.24 в 11:56

Поредна творба на Банкси се появи в Лондон

Поредното произведение на известния британски уличен художник Банкси, представляващо протягаща се голяма котка на утринното слънце, беше свалено само часове по-късно, което предизвика негодуванието на събрали се хора в лондонския квартал Крикълууд, където то се появи на неизползвана понастоящем рамка за билборд. Уличният художник публикува..

публикувано на 11.08.24 в 11:52

Грузинец е с опасност за живота след ПТП край Монтана

48-годишен грузинец е в болницата в Монтана с опасност за живота. Чуждестранният гражданин е с множество ранни вследствие на катастрофа край село Смирненски Тежкият пътен инцидент е станал вчера следобед. Грузинският гражданин е пътувал с колата си от Видин за Монтана. Преди село Смирненски, с несъобразена скорост, при излизане от десен завой..

публикувано на 11.08.24 в 11:28

Продължава тенденцията към намаляване на населението в Ловешко

В област Ловеч продължава процесът на намаляване и застаряване и на населението. Намалява броят на живородените деца, но в същото време намаляват и починалите. Според данните от Териториалното статистическо бюро към 31 декември  2023 г. населението на област Ловеч е 112 225  души, което представлява 1.7% от населението на България и нарежда..

публикувано на 11.08.24 в 11:25
Прехващане на изстрелян от Русия дрон над Киев.

Най-малко две жертви на руски удари в Киевска област

Двама души са загинали, а трима други са били ранени при руски удари в Киевска област през нощта, съобщиха местните власти. Две къщи са били разрушени, а на няколко други са нанесени щети. Столицата Киев е била атакувана с дронове и ракети, но всички са били свалени и няма пострадали и щети. Четирима души са пострадали при руска атака срещу..

публикувано на 11.08.24 в 11:21