Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малка компания за производство на ингредиенти

podpravki_bilki
Има примери, които доказват, че от умелото съчетаване на природните дадености с възможностите на науката и модерните технологии, може да се роди успешен бизнес, който да да дава препитание и допринася за социално и икономическо развитие и да представя страната ни по света.
Такъв пример е малка бързоразвиваща се компания, специализирана в разработване и производство на ингредиенти - аромати, екстракти, подсладители, оцветители и други добавки за храни и напитки. Тя се намира близо до София, има 50 служители и работи от 20 години. В момента в нея се произвеждат над 1500 продукта в много области на хранителната индустрия за повече от 1200 клиента в 25 страни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Членовете на СИК в Сливен не се притесняват от механизма на вота в неделя

Членовете на СИК в Сливен не виждат нищо притеснително в механизма на вота за Народно събрание и Европейски парламент. Според тях цветните бюлетини и машинния вот няма да забавят или затруднят гласоподавателите и броенето. В Сливенска област в 248 секции ще се гласува смесено – машинно и с хартиена бюлетина. Част от членовете на тези..

публикувано на 08.06.24 в 19:10
 Васил Вълчев

6 секции в Турция все още не са запечатани

Само 6 от общо 166 избирателни секции в Турция все още не са запечатани. Останалите са готови за утрешните избори, съобщи за БНР генералният консул на България в Истанбул Васил Вълчев.  Подготовката на изборите в Турция протича спокойно, благодарение на опита натрупан при предходните пет вота за Народно събрание от 2021 година насам, обясни..

публикувано на 08.06.24 в 18:43

Задържаха мъж заради фалшив сигнал за бомба на летище "София"

27-годишен мъж е арестуван в София, сред като е съобщил, че на летище "София" има поставена бомба. Криминално проявеният мъж е подал сигнала след 16 часа. На летището е извършена проверка. Не е открито взривно устройство. Аеропортът работи нормално.

публикувано на 08.06.24 в 18:35

Байдън и Макрон обсъдиха помощта за Украйна и Газа

Президентът на САЩ Джо Байдън, който е на официално посещение в Париж, проведе среща с френския си колега Еманюел Макрон в Елисейския дворец. Помощта за Украйна и Газа и кризата в Газа бяха централните теми на разговора. "Ще продължим подкрепата за Украйна докогато и с каквато сила е нужно" - това заяви френският президент Еманюел Макрон в изявлението..

публикувано на 08.06.24 в 18:29

От началото на кампанията: 93 досъдебни производства за нарушения на политическите права на гражданите

От началото на предизборната кампания до 14,00 часа на 08.06.2024 г. са образувани общо 359 преписки и 93 досъдебни производства за нарушения на политическите права на гражданите. Това съобщиха от Прокуратурата. Досъдебните производства са най-много в София - 31. Следват: Бургас - 27, Варна - 23, Велико Търново - 7 и Пловдив - 5.  Във Върховна..

публикувано на 08.06.24 в 18:17

Започна евровотът В Италия

В Италия, от 15 часа до 23 часа местно време днес се гласува за Европейски парламент. Вотът продължава и в неделя от 7 до 23 часа местно време. Право на глас имат 47 300 000 италианци. Те трябва да изберат 76 евродепутати сред над 800 кандидати на 15 партии. Кандидатурите се гласуват в 5 избирателни района: севериозточен, северозападен,..

публикувано на 08.06.24 в 17:51

Без сигнали и жалби за груби нарушения в ЦИК в деня за размисъл

В днешния "Ден за размисъл", в Централната избирателна комисия не постъпиха сигнали и жалби за груби нарушения.  Сигнали за забранена политическа агитация, но във Facebook, постъпиха в ЦИК, но останаха без разглеждане, тъй като социалните мрежи не подлежат на регулация от комисията. Камелия Нейкова, ЦИК: Всичко е наред с машинното..

публикувано на 08.06.24 в 17:35