Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан е мъжът, който преди два дни нанесе побой на две момчета в Плевен

Полицията задържа Милен Антов - бащата, който преди два дни нанесе побой на две момчета от Музикалното училище в Плевен. Срещу Милен Антов прокуратурата образува бързо произвоство. Той е осъждан за икономически престъпления. Има условна присъда от две години с пет години изпитателен срок, който тече в момента. Антов е задържан във Велико Търново, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Добринка Матеева:

Лицето е установено в град Велико Търново и задържано от органите на МВР. Конвоиран е до град Плевен, където ще бъде привлечен в качеството на обвиняем за две престъпления - причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди и закана с убийство. С постановление на наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура в Плевен ще бъде задържан за срок от 72 часа и ще бъде изготвено и внесено искане до Районен съд в град Плевен за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" - заяви говорителят на Окръжна прокуратура Добринка Матеева.
 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Плевен е домакин на национално състезание по дебати

. 20 отбора от ученици и студенти от цялата страна ще премерят сили в надпреварата по дебати Pleven Open`2024.  Финалът е в неделя от 11:30 часа в зала "Катя Попова", където ще има възможност дебатите да бъдат проследени и от  публика. Отборите ще покажат своите умения в това да съставят аргументи по зададена тема, да правят логически връзки..

публикувано на 24.08.24 в 11:24

Жители на бедстващи заради безводието свищовски села блокираха пътя Плевен – Русе

Десетки жители на бедстващите заради безводието свищовски села отново блокираха главния път Плевен – Русе. Хората настояват институциите да решат проблема като се довършат довеждащите водопроводи, да се смени остарялата вътрешна мрежа в населените места и да се търсят нови водоизточници.  За поредна седмица хората от Хаджидимитрово, Горно..

публикувано на 24.08.24 в 11:06

Три нови пожара на остров Крит

Три нови пожара са избухнали на гръцкия остров Крит. Все още не е загасен и огънят до Кавала в Северна Гърция. Поради засилване на вятъра и днес остава в сила най-високият риск от пожари. Въпреки усилията на пожарникари, доброволци и военни продължава да е активен пожарът до Кавала. Към действащите 130 огнеборци включиха още 80..

публикувано на 24.08.24 в 10:28
Илхан Кючюк

Илхан Кючюк с въпроси до ЕК заради тенденциозни проверки в общини, управлявани от ДПС

Евродепутатът Илхан Кючюк внесе писмени въпроси до Европейската комисия във връзка с информация за масови и тенденциозни проверки от ГДБОП, Антикорупционната комисия, НАП и други институции в общини, управлявани от ДПС, както и в домовете на нейни членове и активисти.  В позицията на Кючюк пише още, че тези действия будят притеснение за злоупотреба..

публикувано на 24.08.24 в 10:16

Концерти с кауза - за българска музика, в подкрепа на репродуктивното здраве и българския жестов език

Следващата седмица от Сливен стартира турнето "Концерти с кауза" . В рамките на кампанията ще се проведат концерти в 12 града, които целят да популяризират три каузи - за повече българска музика в национален ефир, в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми и за популяризиране на българския жестов език чрез изкуството на хората с увреден..

публикувано на 24.08.24 в 10:10

Отменен е фестивалът в Солинген

При атака с нож късно снощи в германския град Солинген загинаха трима души и осем бяха тежко ранени. Трима души са загинали при атака на фестивал в Золинген По първоначални данни мъжът е атакувал с нож безразборно хората около себе си по време на фестивала на град Солинген. Има най-малко трима загинали и осем тежко ранени. Според свидетели..

публикувано на 24.08.24 в 10:03

Стрелбата в Гърция, войната в Украйна и политическата битка в САЩ белязаха седмицата

Точно преди седмица - скандал, сбиване и стрелба в крайбрежен бар и заведение в курортното селце Ханиоти на първия ръкав на Халкидики прикова общественото внимание в Гърция, но и в България.  Гръцката обществена телевизия ЕРТ съобщи - мафиоти, биячи и наркодилъри от България са главните действащи лица в тежкия инцидент.  До него се стига след..

публикувано на 24.08.24 в 09:56