Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сменят управлението на две общински фирми в Плевен

Георг Спартански
Снимка: БГНЕС

Общинският съвет в Плевен ще смени управлението на две общински фирми. Съветниците ще избират управител на фирма "Инжстрой" и Борд на директорите на фирма "Тибор", която стопанисва пазара в града.

Преди време палежи в Плевен съпътстваха обсъждането в комисии на бъдещето на общински фирми.

Кметът Георг Спартански нееднократно в последно време изразява недоволство от управлението на общинските фирми:

Просто гледам резултатите на дружеството. "Тибор" отчита няколко хиляди лева печалба годишно, другото отчита около една трета от оборота си за външни услуги.

На въпрос, как ще отговори на обвинение за политическа смяна, Спартански заяви: 

Казвам, че не се интересувам цвета на котката, а да лови мишки. Както съм го казал по отношение на администрацията, не ме интересува след 17.00 ч. кой общински служител в коя партийна централа пали свещ. Мен ме интересува от 8.30 ч. до 17.00 да си върши работата, а след това – демокрация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарът под Черни връх в Рила се вижда от километри

Продължава гасенето на пожара, който възникна в четвъртък на около 2 300 м. в Рила под рилския Черни връх. Димът по хребета се вижда от километри, от АМ "Струма" - също. Без изпращане на хеликоптери заради непристъпния за хора терен пожарът няма как да се овладее, каза за БНР тази сутрин кметът на с. Самораново Райко Цветков, който трети ден е на..

публикувано на 24.08.24 в 12:42

Илияна Йотова: Шипка е енергията на нашата памет

България отбелязва днес 147 -мата годишнина от Шипченската епопея и 90 години от освещаването на Паметника на свободата. 147 години от Шипченската епопея В тържественото си слово вицепезидентът Илияна Йотова посочи, че паметникът "носи духа на един народ - народ, който е мъченик, но никога не стана роб": "Шипка - достойнство!..

публикувано на 24.08.24 в 12:32
Володимир Зеленски

Зеленски: Войната се върна в Русия, която я започна

Полският държавен глава Анджей Дуда пристигна в Киев за честването на Деня на независимостта на Украйна. В реч за националния празник президентът Володимир Зеленски заяви, че е войната се е върнала в Русия, която я започна. По-рано той благодари на Съединените щати за поредния пакет военна помощ и призова и другите съюзници да ускорят доставките...

публикувано на 24.08.24 в 11:57

Трафиканти на мигранти опитаха да се блъснат в лодка на гръцката брегова охрана, задържаха ги

Гръцката брегова охрана е открила огън по лодка с мигранти, за да спре рисково поведение на трафикантите. Те се опитали да се блъснат в лодка на гранична охрана. Трафикант се е опитал да блъсне гръцка патрулна лодка, за не бъде арестуван от граничните власти. Плавателният съд е потеглил от турския бряг с 13 мигранти, за да ги прекара..

публикувано на 24.08.24 в 11:48
Джъстин Бийбър

Джъстин Бийбър и съпругата му Хейли имат син

Суперзвездата на попмузиката Джъстин Бийбър обяви в Инстаграм, че със съпругата му Хейли вече имат син. Публикацията бързо събра милиони харесвания, отбелязва Франс Прес. „ДОБРЕ ДОШЪЛ У ДОМА, ДЖАК БЛУС БИЙБЪР“ - това е надписът под снимка на бебешко краче, увито в одеяло, която събра повече от 5 и половина милиона харесвания в мрежата...

публикувано на 24.08.24 в 11:41
Pleven Open`2024

Pleven Open`2024 - състезание по дебати

Плевен е домакин на национално състезание по дебати .  Днес и утре 20 отбора от ученици и студенти от цялата страна ще премерят сили в надпреварата Pleven Open`2024. Финалът е в неделя от 11.30 часа в зала „Катя Попова“, където ще има възможност дебатите да бъдат проследени и от публика.  Отборите ще покажат своите умения в това да съставят..

публикувано на 24.08.24 в 11:30

Жители на бедстващи от безводието свищовски села блокираха пътя Плевен – Русе

Десетки жители на бедстващите заради безводието свищовски села отново блокираха главния път Плевен – Русе. Хората настояват институциите да решат проблема като се довършат довеждащите водопроводи, да се смени остарялата вътрешна мрежа в населените места и да се търсят нови водоизточници.  За поредна седмица хората от Хаджидимитрово, Горно..

публикувано на 24.08.24 в 11:06