Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15-годишно момче е задържано за побой и опит за грабеж на възрастна жена

Полицията в Нова Загора е задържала 15-годишно момче за побой и опит за грабеж на възрастна жителка на село Съдиево.

Късно вечерта на 8 март младежът е влязъл в дома на 87-годишната жена, заплашил я и ѝ нанесъл удари по ръцете и тялото.

След като жената отказала да му даде пари, нападателят избягал.

15-годишният младеж е от същото село и е криминално проявен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Гърция погнаха със солени глоби търговци за завишени цени на храните

В Гърция проверяват и глобяват търговските фирми за спекулативно високи цени. Цените на плодове и зеленчуци в магазините  се покачват всеки месец. За неспазване на тавана на печалбата финансовите власти налагат много високи глоби на търговските вериги. До 5 милиона евро достига глобата за нелогично високи цени на плодове и зеленчуци...

публикувано на 16.10.24 в 11:20
Лагерът за прием на нелегални мигранти от Италия в Джадър, Албания.

Първите мигранти по споразумението между Рим и Тирана пристигнаха в Албания

На пристанище Шенгин в Албания акостира италианският военен кораб Либра, превозващ мигранти, заловени във водите на Италия. Те са първите в рамките на споразумението за прехвърляне на незаконни имигранти от Италия в Албания.  Италианският плавателен съд пристигна след 36-часово плаване заедно с 16 мъже от Бангладеш и Египет. Те ще бъдат..

публикувано на 16.10.24 в 11:15

Спецакция срещу купения вот и в Ловешко

Специализирана полицейска операция се провежда и на територията на цялата Ловешка област. Тя е насочена срещу престъпления против политическите права на гражданите и за противодействие на битовата престъпност в малките населени места. В акцията, освен полицейски служители, участват части на "Жандармерията", служители на Инспекцията по..

публикувано на 16.10.24 в 11:02

Цените на жилищата в Европа растат

България задържа втора позиция по ръст на цените на жилищата в ЕС, сочат данни на Евростат за второто тримесечие на годината. Най-голям спад в цените е регистриран в Люксембург, Финландия и Франция, а най-сериозен ръст: в Полша, България, Литва и Хърватия. В сравнение с предходното тримесечие цените остават стабилни в Унгария, повишават се обаче..

публикувано на 16.10.24 в 10:59

Спешният център в Кюстендил отваря врати до две седмици, търси спонсори

Новият Спешен център в Кюстендил, който трябваше да бъде готов до 31 декември 2021 год., ще заработи най-късно след две седмици.  Администрацията вече се е нанесла в новия комплекс, предстои да бъде преместена и координационната централа, която обслужва системата 112 и екипите за спешна помощ.  Изграждането на Спешния център в Кюстендил се..

публикувано на 16.10.24 в 10:48

Българска връзка в мащабна схема за източване на ДДС в Гърция

Гръцките власти разследват схема за измами с ДДС за около 35 милиона евро, в която участват бизнесмен от Солун, висш служител в банка и полицейски служител. Използвани са кухи фирми и в България Вестниците "Капитал" и "Катимерини" се позовават на водещо се разследване от Агенцията за борба с прането на пари. Разследва се бизнесмен от Солун,..

публикувано на 16.10.24 в 10:37

САЩ обвиняват Русия в намеса в предстоящия вот в Молдова

Москва харчи милиони долари, за да повлияе на изхода от президентските избори в Молдова - това обвинение дойде от говорителя на Белия дом Джон Кърби пет дни преди вота в бившата съветска република. На 20 октомври - в неделя - молдовците ще гласуват не само за държавен глава, но и на референдум за присъединяване към Европейския съюз...

публикувано на 16.10.24 в 10:03