Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Г. Кадиев: "Нормална държава" ще се бори срещу олигархията и корупцията

Учредяване на партия "Нормална държава"
Снимка: БТА

Напусналият БСП депутат Георги Кадиев представи новия си политически проект. Партията носи името "Нормална държава“ и си поставя три основни цели, като на първо място е възстановяването на държавата, на второ - създаване на средна класа, която по думите на Кадиев ще успее да задвижи българската икономика и на трето - връщане на българите от чужбина.

Лидерът Георги Кадиев заяви още, че държавата ни през последните 27 години е управлявана само от олигархия и с времето от държава се е превърнала просто в територия, като новата партия си поставя амбициозната задача да се бори именно срещу олигархията и корупцията.

Държава, последна по икономическо развитие в Европейския съюз, не е нормална държава. Държава, в която смъртността е най-високата в ЕС, не е нормална държава. Държава, в която изоставените деца и децата сираци са най-много на глава от населението, не е нормална държава. Държава, в която продължителността на живот, щастието на хората е сред последните места в света, не е нормална държава, подчерта на учредителното събрания Кадиев.

Всички дошли на учредителното събрание носеха на ръката си бяла лента като символ на новото начало.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Георги Кадиев

Учредяват партията на Кадиев "Нормална държава"

Учредителното събрание на партията на независимия депутат Георги Кадиев „Нормална държава“ ще се състои днес по обед в Националния дворец на културата. Проектът ще е насочен към хората в активна възраст между 30 и 50 г. Част от целите му ще бъдат:..

публикувано на 20.03.16 в 07:57
ВИЖТЕ ОЩЕ

По-високи глоби за предизвикване на пожар в Гърция

Гасенето на пожара в граничната планина Славянка продължава и от гръцка страна. Висок риск от пожари в Гърция има и по островите в Егейско море, предупреждават от Гражданска защита. Увеличава се броят на арестуваните за причиняване на..

публикувано на 07.08.24 в 09:21

Кипър: Финансова подкрепа за учениците в размер на 9,5 млн. евро

Над 45 000 деца в Кипър ще получат допълнителна финансова подкрепа от държавата за началото на новата учебна година. Президентът Никос Христодулидис обяви във вторник вечерта нов пакет от мерки, които целят облекчаване на семействата с ученици и са част..

публикувано на 07.08.24 в 08:58
Снимки: МВР

За денонощие: 214 пожара са загасени в страната

Общо 214 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие, пострадали са двама души, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Днес над 160 пожарникари, горски служители, военни и доброволци атакуват..

публикувано на 07.08.24 в 08:34
Владимир Падрино

Министърът на отбраната на Венецуела отхвърли призиви на опозицията към армията

Венецуелският министър на отбраната Владимир Падрино заяви, че въоръжените сили на страната са верни на президента Николас Мадуро. Декларацията е свързана с напрежението след президентските избори - опозицията оспорва официалните резултати в полза на..

публикувано на 07.08.24 в 08:31

Британският премиер обеща бързи присъди на участниците в бунтовете

Британският премиер Киър Стармър заяви, че заловените да участват бунтове в Англия и Северна Ирландия може да очакват "светкавични присъди", предаде Би Би Си. След като председателства втора извънредна координационна среща с полицейските шефове за..

публикувано на 07.08.24 в 08:17

Над 50 въздушни удара по територията на Украйна за денонощие

За извършването на над 50 въздушни удара по територията на Украйна през последното денонощие съобщи щабът на армията. 25 нападения пък е имало в района на Покровск, в Донецка област. Междувременно е имало украинска атака с дрон в руската Курска..

публикувано на 07.08.24 в 08:10

Започва изплащането на пенсиите за август

Изплащането на пенсиите през август чрез пощенските станции започва от днес и ще приключи до 20 август, съобщиха от Националния осигурителен институт. Днес пенсии ще получат пенсионерите, които получават парите си по банков път. Обезщетенията..

публикувано на 07.08.24 в 08:00