Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съюзът на българските журналисти е категорично против идеята за обединение на двете обществени медии БНР и БНТ

| обновено на 25.03.16 в 16:10
Снежана Тодорова

Съюзът на българските журналисти е категорично против идеята за сливане на двете обществени медии БНР и БНТ, каза за Радио Благоевград Снежана Тодорова, председател УС на Съюза на българските журналисти, организатор на провеждащата се в София дискусия, на тема: "Регулация и саморегулация на медиите. Гледната точка на СБЖ по повод дискусията в парламента".

Освен идеята за сливане на БНТ и БНР, Комисията за регулиране на съобщенията и Съвета за електронни медии, на форума бяха коментирани намеренията за прокарване на Закона за медиите и промените в Закона за радиото и телевизията.

Според Снежана Тодорова, председател на Съюза на българските журналисти, сливането на двете значими обществени медии ще доведе до по-малко свобода и по-малко независимост и за двете институции. Коментара на Снежана Тодорова можете да чуете в звуковия файл.


Тук можете да видите цялата дискусия.

Дискусия в СБЖ за обществените медии



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.