Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маster of Art – първият на Балканите фестивал за документални филми, посветени на изкуствата, започва в София от 15 април

БНР Новини
Направена е селекция от 130 филма от цял свят. Сред българските предложения в програмата са: "Давид Ла Шапел – революция" – (2016) с режисьор Георги Тошев, който разказва за световноизвестния френски фотограф Давид Ла Шапел; "Да обичаш Кармен" (2016), режисиран от Найо Тицин, с участието на Александрина Пендачанска и английския актьор Бен Крос, "Фланьор" (2016) на режисьорите Антоанета Бачурова и Владимир Люцканов, който пресъздава уникалната страст към фотографията на философа Цочо Бояджиев.

Фестивалът се провежда в следните раздели: Музика и танц, Театър и кино, Изобразителни изкуства и фотография, архитектура и дизайн, литература, видеоарт и артреклама.

Международното жури на филмовия фестивал "Master of Art" включва: английския документалист – режисьора Фил Грабски, канадската продуцентка и разпространител на филми Мари-Одил Демей, програмния директор на Шведската национална телевизия Хенрих Фон Сюдов, програмния директор на БНТ Севда Шишманова и артистичния директор на фестивала Найо Тицин.

Фестивалът започва на 15 април с "Написано от госпожа Бах" и "Дамата от №6" и завършва на 22 април с не по-малко интересния "Саломе на Уайлд" с режисьор Ал Пачино.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.