Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музите на изкуствата посрещат в Мездра

Снимка: Петко Котларски

В Мездра започват 43-те Празници на културата "Мездра май". Днес, 3 май, от 16.30 часа на гарата тържествено ще бъдат посрещнати "музите на изкуствата", които ще се отправят към Археологически комплекс "Калето", където от 19.30 часа с концерт официално ще бъде открито и третото издание на фестивала "Магията на Мездра". На 4 и 5 май на три сцени Мездра ще се превърне в истински център на изкуствата с уъркшопи по живопис, изобразително изкуство и графити фест, народни и съвременни песни танци и ромски песни и танци. На 4 май от 17.00 часа, отново на "Калето", СОУ "Иван Вазов" организира концерт по повод празника си.

6 май Гергьовден е празникът на Мездра. Програмата за тържествата включва от 9.00 часа тържествена литургия в храм "Св. Георги Победоносец", а в 10.00 часа на площад "България" тържествено ще бъде издигнат флагът на Община Мездра и кметът Генади Събков ще поздрави гражданите. От 10.15 часа в ритуалната зала на Общината пък ще бъде открита изложба на архивни материали от Първата световна война. От 19.00 часа на сцената на площад "България" ще се състои заключителният концерт на участниците в "Магията на Мездра".

Празниците на културата в Мездра продължават до 24 май, като програмата включва редица прояви. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.