Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет в Плевен ще разгледа искане за забрана за носене на бурки

Снимка: БГНЕС

Плевен е поредният град, в който неправителствена организация поиска забрана за носенето на бурки на публични места.

Предложението се внася за разглеждане в Общинския съвет на Плевен и в останалите 11 общини на територията на областта, съобщи председателят на сдружението инж. Радослав Георгиев.
Неправителствената организация Сдружение "Артилерия-генерал Владимир Вазов" мотивира искането за забрана на бурките с повишаване нивото на сигурността на гражданите в общината. Радослав Георгиев каза:

Да се разгледа въпросът за нашето предложение да бъде забранено носенето на религиозно облекло - бурка. Макар че това не е характерно за Плевен, това е една превантивна мярка, а и в подкрепа, и в улеснение на приемането на проектозакон, който е в Народното събрание. Не трябва да чакаме да се случат тези бомбени и пушечни атентати, които се случиха в Белгия, във Франция, в Испания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Осветяват сградата на Художествена галерия в Плевен в златисто за един час

В Плевен точно в 20.00 часа за 60 минути емблематична сграда ще бъде осветена в златисто. Така плевенчани се присъединяват към световната кампания Light it up Gold в знак на подкрепа на децата с рак. В златист цвят ще бъде осветена Фасадата на Художествена галерия Колекция "Дарение Светлин Русев" . Целта на кампанията е да се..

публикувано на 27.09.24 в 20:16
Снимката е илюстративна

Румъния ще бъде в плен на лошото време през почивните дни

Румъния ще бъде в плен на лошото време през почивните дни. Жълт и оранжев код за порои и бури ще са в сила през уикенда. Румънските синоптици очакват наводнения и до 100 литра дъжд на квадратен метър. Температурите ще паднат значително - от 30 на 15 градуса, съобщава БТА. Директорът на Националната служба по метеорология Елена Матееску..

публикувано на 27.09.24 в 20:09
Иван Кондов

Министър Кондов се срещна с ливанския си колега Абдула Бухабиб в кулоарите на Общото събрание на ООН

В кулоарите на Общото събрание на ООН служебният министър на външните работи Иван Кондов се е срещнал за кратко с ливанския си колега Абдула Бухабиб, съобщават от пресцентър на МВнР. Двамата са обсъдили тревожните развития в обстановката в региона на Близкия изток. Министър Кондов е запознал своя ливански колега и с резултатите от..

публикувано на 27.09.24 в 19:50

В Кюстендилско р. Струма е чиста, правят се постоянни замервания и лабораторни изследвания

До 120 литра в секунда вода от река Струма се подават по ВиК мрежата в Кюстендил, което е половината от необходимия дебит за града. Реката в Кюстендилско е чиста, правят се постоянни замервания и лабораторни изследвания, коментират експерти по повод констатираното замърсяване на р. Струма миналата нощ в района на Перник. Няма..

публикувано на 27.09.24 в 19:38
Володимр Зеленски и Доналд Тръмп

Тръмп ще работи както с Украйна, така и с Русия, за да сложи край на войната

Доналд Тръмп обеща да сложи бърз край на войната в Украйна, ако спечели втори президентски мандат. Това е война, която никога не трябваше да се случва и ние ще я решим, каза кандидатът за президент на републиканците след като се срещна в Ню Йорк с украинския президент Володимир Зеленски. Републиканският кандидат за президент Доналд..

публикувано на 27.09.24 в 19:31
Виза Недялкова

Виза Недялкова: Има "кръвопускане" от журналистиката към други занимания

Има "кръвопускане" от журналистиката към други занимания, като политически пиар. Много добри журналисти минаха към различни партии да създават образа на техните началници, също и в рекламата.  На мен не ми е много приятно да говоря против колегите, въпреки че не съм действащ журналист. Това сподели бившата журналистка и водеща на предаване..

публикувано на 27.09.24 в 19:31

Израелските военни са нанесли поредица от въздушни удари в Бейрут

Израелските военни са нанесли поредица от въздушни удари по южните предградия на ливанската столица Бейрут.  В града са чути силни експлозии, на места се издигат гъсти кълба дим, предават кореспонденти на световните агенции.  Телевизия, свързана с "Хизбула", съобщава за разрушени 4 сгради.  Израелските военни твърдят, че тяхна цел е било централното..

публикувано на 27.09.24 в 19:04