Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

К. Гарлинг: Дори да се стигне до Брекзит, Камерън е достатъчно способен премиер, за да изведе страната

Крис Гарлинг
Снимка: БГНЕС

Писмо с призив Дейвид Камерън да остане министър-председател на Великобритания изпратиха 84 депутати от консерваторите, като 2/3 от тях водеха кампанията за излизане на Великобритания от Европейския съюз.

Засега не е окончателно потвърдено, че до излизане няма да се стигне, но лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фараж призна загубата си още в първите минути след затварянето на изборните секции.

Крис Гарлинг, който беше едно от лицата на кампанията за излизане на Великобритания от Европейския съюз, заяви в интервю за Би Би Си, че Камерън трябва да остане на премиерския пост. Според Гарлинг независимо дали след броенето на бюлетините резултатът от вота ще се промени или ще остане, според прогнозите, а именно за проевропейската позиция, Камерън трябва да продължи започнатото.

Дори да се стигне до излизането на Великобритания от Европейския съюз, той е достатъчно способен премиер, за да изведе страната ни, смята Гарлинг, който е един от депутатите, подписали призива.

Междувременно самият Дейвид Камерън благодари на британците за подкрепата на кампанията за оставане в Европейския съюз в съобщение в социалната мрежа туитър.

Благодаря на всеки, който гласува, за да запазим Великобритания по-силна, по-сигурна и в по-добро състояние в Европа, написа британският премиер.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Найджъл Фараж призна, че кампанията за оставане на Великобритания в ЕС е победила неговата "на ръба”

Лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фараж призна победата на привържениците на оставането на Великобритания в Европейския съюз. Единствените оповестени прогнози, които има към момента, са за 52% подкрепа на вота за оставане. В..

публикувано на 24.06.16 в 01:08
ВИЖТЕ ОЩЕ

АПИ апелира Столичната община да въведе временна организация на бул. "България" в София

Агенцията "Пътна инфраструктура" апелира към Столичната община за въвеждане на временна организация на движение по надлеза при детелината на бул „България“ и Софийския околовръстен път, с която преминаването под моста да бъде възстановено преди началото на..

публикувано на 15.09.24 в 19:09

Протести припомниха за децата, загинали при пътни инциденти

На прага на новата учебна година в различни градове на страната се организират прояви, свързани с безопасността на децата на пътя. "Ангели на пътя" организира шествие под наслов "Стоп на пътните убийства!" В София тази вечер сдружение "Ангели на..

публикувано на 15.09.24 в 18:49
Президентите на Северна Македония Гордана Силяновска и на България Румен Радев

Скопие вика българския посланик заради срещата Радев - Силяновска

Министерството на външните работи и външната търговия на Република Северна Македония ще извика утре българския посланик в Скопие Желязко Радуков по темата за снимката на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска в София в петък, на която се виждат..

публикувано на 15.09.24 в 18:16
Снимката е илюстративна

Национални празници „Капитан Петко войвода“ и 60 години Чепеларе

Чепеларе отбелязва днес Национални хайдушки празници "Капитан Петко войвода" и 60 години от обявяването му за град.  Пристигането на войводата и неговата чета ще бъде пресъздадено с възстановка до къщата, в която се е помещавал щабът му. Програмата..

публикувано на 15.09.24 в 17:59

"Булгаргаз" иска поскъпване на газа с 3%

Поскъпване на природния газ с 3 процента от октомври предвижда "Булгаргаз". Това става ясно от заявлението, което газовата компания е внесла в Комисията за енергийно и водно регулиране.  През следващия месец за покриване на вътрешното потребление ще се..

публикувано на 15.09.24 в 17:58

Множество ранени след руска атака срещу жилищна сграда в Харков

Най-малко 28 души, сред които и три деца, са били ранени, след като руска управляема бомба е поразила многоетажен жилищен блок в северозападния украински град Харков, съобщи "Ройтерс", като се позова на местните власти. Областният управител Олег..

публикувано на 15.09.24 в 17:27

Хутите са изстреляли ракета срещу Израел, няма поражения

Ракета, изстреляна от йеменски бунтовници хути е паднала на израелска теритрия, без да причини щети, съобщава АФП. На прицел е била израелска "военна позиция“ в района на Яфа, около Тел Авив, заяви говорител на хутите във видеообръщение и добави, че..

публикувано на 15.09.24 в 17:14