Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проекти и приоритети

БНР Новини
Лалугер (Spermophilus citellus)
Снимка: Wikipedia

Мисленето и работата на парче не води до устойчиви резултати. А като че ли това много, много липсва на днешната ни действителност – устойчивост и предвидимост.
У нас – политическият елит все още не е сътворил и представил представите си за приоритетите на страната като формация и като обществено развитие. Същото се отнася и за т. нар. Обединена Европа, в която ние сме не заобиколим наложен елемент, а управленският ни елит - равноправен ползвател. Човек е сигурен и спокоен, когато има база за своя си днешен и утрешен свят. И самочувствие, че може да стане.
Тази, милосърдно наречена ментална и деятелна разпръснатост се толерира и осъществява от реалните управници на обществото – чиновничеството. Особено високото. Където парчето, т.е проектът, е начин на живот.
Пример от тези дни. По европейски проект за размножаване на лалугерите наши природозащитни организации, тълкувайте го както искате, слушатели на програма „Хр. Ботев”, усвояват половин милион лева. В документацията се упоменава, че работата извършат двама души с две косачки за десет месеца и после там пасат 200 овце.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илюстративна снимка

Интензивен дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Евакуираха жители с лодка

Обилните валежи от нощта предизвикаха и наводнения в Монтана, където са паднали над 70 литра на квадратен метър дъжд. Евакуирани с лодка са били жители на монтанския квартал "Кошарник". Интензивният дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Най-вече в кварталите “Мала Кутловица“, “Изгрев“, а в кв. “Кошарник“ са евакуирани хора, съобщи..

публикувано на 25.06.23 в 12:29