Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Офталмолог от Виена ще консултира и оперира при необходимост 8-годишно дете с травма на окото

| обновено на 17.09.16 в 10:39
Снимка: БГНЕС

Доктор Анелия Хохвартер, офталмолог от Виена, е пожелала да консултира и при необходимост да оперира 8-годишния Михаил Иванов от Стара Загора, който е с тежка травма на окото.

По инициатива на неговата учителка Димитринка Костова за лечението на детето в Израел деца и родители са пуснали пари в кутия, която ще бъде отворена и в събота. В  банковата му сметка само за ден са преведени 7 000 лева.

След като чула интервюто с учителката на пострадалото дете по "Хоризонт", доктор Хохвартер се свързала по имейл с училището и с майката на Михаил.

Пред кореспондента на БНР в Русе офталмологът от Виена сподели, че е готова да направи преглед и при необходимост операция на Мишо в Пловдив, където ще приема пациенти на 28 септември. Лекарката отхвърли версията за отлепена ретина на окото, защото детето според нея имало 10 % зрение.

В България има специалисти, които биха могли да се наемат, според мен, за тази операция. Аз се учудвам, че детето е изпратено в Израел. За 12 хиляди долара то може да се оперира по-евтино и във Виена, обясни доктор Хохвартер в отговор на въпроса дали не може подобна операция да бъде извършена и у нас, както посочи доц. Ива Петкова от София.

При необходимост доктор Хохвартер би оперирала детето без хонорар. За мека леща и за хирургически консумативи родителите на Михаил трябва да платят около 2000 лева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Учителка от Стара Загора се отказа от цветята за първия учебен ден

Учителка от Стара Загора се отказа от цветята за първия учебен ден. Тя поиска парите за цветя да отидат в сметката на второкласник, който се нуждае от спешна операция. Димитринка Костова призова парите, които родителите биха дали за букет, да..

публикувано на 15.09.16 в 17:30
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

ЕС: Нужно е повишено внимание във връзка с птичия грип

Няма повод за тревога, но е необходимо повишено внимание във връзка с птичия грип. Това обяви тази седмица Европейският център за профилактика и контрол върху заболяванията и уточни, че вирусите на заболяването продължават да циркулират, макар и на..

публикувано на 14.07.24 в 08:16

Безпрецедентни мерки за сигурност за националния празник на Франция

Франция посреща националния си празник с блясъка на Олимпийския огън и мрак относно бъдещото си управление след извънредните избори. Тържествата ще преминат при безпрецедентна охрана. Френският национален празник заварва Париж в трескава..

публикувано на 14.07.24 в 08:07
Израелски танк на границата на Израел с Ивицата Газа

Преговорите за примирие в Газа са преустановени

Преговорите за примирие в Ивицата Газа са били преустановени, след като три дни интензивни разговори не са успели да доведат до приложим резултат. Това предаде агенция Ройтерс, като се позова на два източника от египетските сили за сигурност, пожелали..

публикувано на 14.07.24 в 07:58
Кирило Буданов

Кирило Буданов: Правени са няколко опита за убийство на Путин

Правени са няколко опита за убийство на руския президент Владимир Путин, заяви вчера ръководителят на украинското военно разузнаване Кирило Буданов, цитиран от ДПА. "Но, както виждате, те са били неуспешни“, каза Буданов пред украинския сайт "Ню..

публикувано на 14.07.24 в 07:53

ФБР: Стрелбата срещу Тръмп е опит за убийство

Федералното бюро за разследване пое ролята на водещ федерален орган в разследването на стрелбата на митинг на Доналд Тръмп, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на ФБР. Вчера снайперист откри стрелба по Тръмп на митинг в Пенсилвания,..

публикувано на 14.07.24 в 07:40

Седем пожара в горски територии в 4 области на страната

Седем пожара горят в горски територии, съобщиха от Агенцията по горите. Пожарите са в областите Пловдив, Хасково, Кюстендил и Ямбол. Община Хисаря набира доброволци, които да се включат и днес в гасенето на пожара в района на селата Михилци и..

публикувано на 14.07.24 в 07:27

Месец на ветроходството започна в Балчик

Месец на ветроходството започна в морския град Балчик. Предвидени са поредица прояви, свързани с този вид воден спорт, както и състезания по ветроходство. С цел искрата и любовта към този спорт да се запалят във все повече деца Българската..

публикувано на 14.07.24 в 07:14