Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласуването в Канада протича спокойно

Седем избирателни секции има разкрити за българите в Канада

| обновено на 06.11.16 в 17:25
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изборният ден в Канада в пет от общо седемте избирателни секции – две в Отава, две в Торонто и една в Монреал - започна в 14.00 часа българско време. Заради часовата разлика в 17.00 часа започнаха изборите и в секцията в град Ванкувър, а в 16.00 часа преди нея и в секцията в Калгари.

Пред избирателната секция в Генералното консулство в Торонто още от ранните часове на деня се формираха опашки. За да участва в изборите за президент и вицепрезидент, както и в референдума, всеки български гражданин представя валиден документ за самоличност и подписва декларация, че няма да упражни правото си на глас на друго място. Въвеждането на данните ръчно от комисията води до допълнително забавяне на гласуването.

Традиционно най-голям брой българи гласуват в двете секции в Торонто – в западното предградие Брамптън и сградата на Генералното консулство в източно Торонто. Към този час в тази секция са гласували най-малко 100 души. Засега изборите протичат спокойно. Няма регистрирани жалби, оплаквания и инциденти в секцията.

Избирателните секции ще затворят в 20.00 часа местно време, т.е. в ранните сутрешни часове в понеделник българско време.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Значително по-ниска избирателна активност в Турция в сравнение с последните парламентарни избори

Към 10 ч. българско време - по информация на генералното консулство - в Истанбул са гласували 1165 души, а в Бурса - 1430 души. В цяла Турция са отворени общо 35 секции, със 100 по-малко в сравнение с предходните парламентарни избори. Само в района..

публикувано на 06.11.16 в 14:15

Прокуратурата е образувала 8 досъдебни производства по време на изборите

Против политическите права на гражданите са образувани четири досъдебни производства и четири за документи с невярно съдържание. Във връзка постъпили сигнали с твърдения за извършени престъпления против политическите права на граждани за цялата страна,..

публикувано на 06.11.16 в 14:16

Към 12 ч. избирателната активност за президентските избори е 15,5%, а за референдум – 13,4%

Според представителната извадка на "Алфа рисърч" към 12 часа избирателната активност за президентските избори е 15,5%, а за референдум – 13,4%. Боряна Димитрова заяви за БНР, че о чакваната тенденция е избирателната активност е да стане около 20%, което,..

публикувано на 06.11.16 в 12:45
ВИЖТЕ ОЩЕ

ИПИ предлага да се повишат заплатите на медсестрите

Проблемът с недостига на медицински сестри у нас може да се реши по примера с работещите в средното образование – това се посочва в анализ на Института за пазарна икономика. Оттам припомнят, че след голямата учителска стачка през 2007 година бяха..

публикувано на 04.08.24 в 13:43

Ученически конкурс за рисунка на тема "Паметникът на Свободата"

Национален ученически конкурс за рисунка на тема "Паметникът на Свободата" е част от инициативите, посветени на 147-годишнината от епичните августовски боеве на Шипка и 90 години от освещаването на Паметника на Свободата на историческия връх...

публикувано на 04.08.24 в 13:29

Мъж е загинал при опит за бягство от ареста в Димитровград

32-годишен мъж е загинал при опит за бягство от ареста на Районното полицейско управление в Димитровград. Мъжът е паднал от 4-ия етаж. Той е бил задържан вчера за 24 часа, след като е заловен с петима нелегални имигранти в кола на автомагистрала..

публикувано на 04.08.24 в 13:04

Финансовата помощ от общината в Ямбол ще бъде разпределена по равно между пострадалите в Крайново и Воден

Финансова помощ, отпусната от общината в Ямбол, ще бъде разпределена по равно между собствениците на опожарени имоти, които живеят постоянно в селата  Воден и Крайново. На последното си заседание съветниците, както и кметът на Ямбол, дариха месечните..

публикувано на 04.08.24 в 12:55

ИСС препоръчва спешен старт на икономическа процедура по ОП "Развитие на човешките ресурси"

От Икономическият и социален съвет препоръчват да се засили финансовата подкрепа за социалните предприятия, като спешно се стартира отлаганата на няколко пъти процедура по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", за "Насърчаване на..

публикувано на 04.08.24 в 12:07

Увеличава се броят на заразените с чума кози и овце в Гърция, над 14 000 са умъртвените животни

Броят на заразените с чума кози и овце в Гърция достигна 37. Над 14 хиляди животни са умъртвени, за да се спре пренасяне на заболяването. В двете ферми - в Драма и до Комотини, където бе установена заразата, днес бяха унищожени животни,..

публикувано на 04.08.24 в 11:43
Манастирът

Църковен парк откриха в Кипър

В Кипър бе открит първият църковен парк. Новата дестинация из богатото духовно наследство на страната включва манастир и три параклиса. Те се намират в хълмистата част в област Пафос, на западното крайбрежие на острова. Религиозният комплекс..

публикувано на 04.08.24 в 11:20