Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аоияма с девета загуба във Фукуока

Даниел Иванов-Аоияма
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Даниел Иванов-Аоияма загуби за девети път на турнира по сумо в японския град Фукуока, след като отстъпи на комусуби Митакеуми в схватка от десетия кръг на надпреварата.

След поражението българският маегашира-1 остана с баланс от една победа и девет загуби.

Митакеуми спечели третата си победа в турнира с хватката ошидаши, след която Аоияма вече е с четири поредни загуби. Неговият следващ съперник е секиваке Окиноуми, който има една победа повече от българина след схватките от десетия кръг.

Лидер в турнира продължава да бъде йокодзуна Какурю, който запази перфектен баланс с победа срещу Терунофуджи. Великият шампион Хакухо загуби днес от Кисеносато и двамата вече са с баланс 8-2, което ги нарежда на трето място в турнира след Какурю и Ишиура (9-1)




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Виктория Томова загуби в първия кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Торонто

Първата ракета на България Виктория Томова загуби на турнира по тенис УТА 1000 на твърди кортове в Торонто (Канада). В среща от първия кръг българката отстъпи с 6:7 (4), 2:6 срещу номер 63 в световната ранглиста Моюка Учидижима от Япония. Томова поведе с 2:0 в самото начало на мача, но допусна обрат за 3:4. При този резултат срещата беше прекъсната за..

публикувано на 06.08.24 в 23:21
Георги Дерменджиев

Текпетей със счупен крак, Дерменджиев се ядоса

Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде мнението си след победата с 2:1 над Карабах в третия предварителен кръг на Шампионска лига. Бившият национален селекционер изрази недоволство от решенията на главния съдия в мача. "Мисля, че играхме добър футбол и по добър начин спечелихме мача. Всеки отбор си има тактика, Карабах е офанзивен отбор, който..

публикувано на 06.08.24 в 21:25
С човек по-малко Лудогорец записа успех срещу Карабах в квалификациите на ШЛ

С човек по-малко Лудогорец записа успех срещу Карабах в квалификациите на ШЛ

Лудогорец постигна ценен успех с 2:1 като гост на Карабах в първи мач от третия квалификационен кръг в Шампионската лига. Първата по-сериозна възможност пред домакините дойде в 7-ата минута, когато Абдела Зубир напредна и центрира остро по земя, след което Жуниньо опита да засече, но Оливие Вердон успя затрудни бразилския нападател. Две минути след..

публикувано на 06.08.24 в 21:20
България с първа загуба  на Евро 2024 по волейбол за жени до 20 години

България с първа загуба на Евро 2024 по волейбол за жени до 20 години

България допусна първа загуба на европейското първенство по волейбол за жени до 20 години. Във втория ден от шампионата в зала "Христо Ботев" българките отстъпиха срещу Белгия с 0:3 гейма, в  отделните части 23:25, 19:25, 18:25 точки.  Селекционерът Борислав Крачанов пусна в игра стартов състав: Маргарита Гунчева, Елена Коларова, Виктория Коева, Ива..

публикувано на 06.08.24 в 20:38
Джанлоренцо Бленджини

Бленджини влиза в щаба на националите U20

Селекционерът на мъжкия ни национален отбор Джанлоренцо Бленджини ще влезе в щаба на тима за младежи до 20 години, съобщава volleyweek.bg. Бленджини ще пътува с отбора за Балканиадата във Върнячка баня (Сърбия) която ще бъде от 12-и до 16-и август (от понеделник до петък). Вероятно италианският специалист ще бъде консултант и анализатор на младите ни..

публикувано на 06.08.24 в 20:19

Валентина Георгиева: Все още не мога да осъзная какво направих

С цветя и балони малките гимастички от клуб по спортна гимнастика "Левски - Спартак", техните родители и състезателките от женския ни национален отбор посрещнаха на летище "София" Валентина Георгиева и нейния треньор Филип Янев.  Уважение към двамата засвидетелстваха и президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев,..

публикувано на 06.08.24 в 16:07
Айк Мнацаканян ще се бори след 12:30 часа.

Трима българи на Олимпиадата в Париж днес

Трима българи ще вземат участие в състезанията от 11-тия ден на олимпийските игри в Париж.  В лекоатлетическият турнир в 12.15 часа започва квалификацията в скока на дължина при жените с участието на Пламена Миткова.  Квалификационната норма е 6,75 м или 12-те най-добри резултата. Миткова е с четвърти най-добър резултат за сезона от всички..

публикувано на 06.08.24 в 08:11