Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Богдан Николов остава начело на БМС, ръководи го вече 21 години

Богдан Николов остава начело на БФМ, ръководи го вече 21 години
Снимка: БГНЕС

Богдан Николов беше преизбран за президент на Балканския мотоциклетен съюз по време на редовния изборен конгрес на централата, който се проведе в София. Председателят на родната ни централа ще ръководи федерацията на полуострова до 2021 година, което означава, че на този пост е от 21 години.

Нали знаете, магарето у нас го търсят за работа! Гласуването днес мина малко като при Тодор Живков. Няма против, няма въздържал се, пълно единодушие. Другият кандидат за поста, президентът на сръбския съюз, още като влезе в залата, взе думата и каза, че срещу мен не може да се бори, това заяви минути след преизбирането си специално за предаването „Спорт и музика“ Богдан Николов.

Официален гост на конгреса беше президентът на Европейската федерация по мотоциклетизъм Волфганг Сръб (Австрия).

Поздравявам Богдан Николов за новия му мандат. Той е човек, който заслужава да продължи пътя на развитие на Балканската федерция, заяви Сръб.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Симон Байлс

Симон Байлс изведе САЩ до отборната титла в турнира по спортна гимнастика за жени

Симон Байлс изведе САЩ до олимпийската отборна титла по спортна гимнастика за жени на Игрите в Париж. Американката имаше проблеми с психичното здраве в Токио, но 27-годишната състезателка се завърна в спорта и отново доминира. Байлс спечели пето олимпийско злато в кариерата си. Заедно със съотборничките си Джордан Чайлс, Джейд Кери, Хезли Ривера, и..

публикувано на 30.07.24 в 22:26
Карабах

Карабах чака Лудогорец или Динамо (Минск) в ШЛ

Азербайджанският Карабах се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига, след като записа категоричен успех с 5:0 като домакин на гибралтарския Линкълн Ред Импс след 2:0 в първата среща. Следващият съперник на тима в турнира ще бъде победителят от двойката между Лудогорец и Динамо (Минск), които ще играят утре, сряда, в унгарския град..

публикувано на 30.07.24 в 21:26

Реваншът Будучност - ЦСКА 1948 преместен на друг стадион (обновено)

Реваншът от втория квалификационен кръг на футболния турнир Лигата на конференциите между Будучност и ЦСКА 1948 няма да се играе на стадион "Под Горицом" в Подгорица. За това информира черногорският клуб, който допълни, че състоянието на терена не позволява провеждането на футболна среща там и мачът е преместен на стадион "ДГ Арена" в предградията на..

обновено на 30.07.24 в 18:40
Кевин Пенев

Кевин Пенев: Изиграх най-добрата земя в кариерата си

"Изиграх най-добрата земя в кариерата си", това разкри гимнастикът ни Кевин Пенев след завръщането в България от Олимпиадата в Париж. Българинът се нареди на 12-то място на този уред и е 15-ти на прескок, а в квалификациите за многобоя е 42-и. „Чувствам се много добре. Бях близо до финал. Изиграх..

публикувано на 30.07.24 в 16:47
Йоана Илиева

Йоана Илиева: Тъжна съм, защото много хора очакваха повече от мен

"Тъжна съм, защото много хора очакваха повече от мен, включително и аз", това заяви фехтовачката ни Йоана Илиева след прибирането в България от Олимпийските игри в Париж. Илиева бе видимо емоционална, след като унгарка я спря на 1/8-финалите във френската столица. Преди това нашето момиче надигра японка на старта. В крайна сметка, Илиева..

публикувано на 30.07.24 в 16:42

Черно море с първа победа за сезона

Черно море постигна първа победа от началото на първенството. Вицешампионите надделяха над Септември (София) с 2:0, като и двата гола паднаха след почивката. Първата възможност в мача бе за домакините в 6-ата минута, когато Мартин Христов се опита да върне топката към вратаря Димитър Шейтанов и за малко не си отбеляза автогол. В 10-ата..

публикувано на 29.07.24 в 23:20

Румънец стана олимпийски шампион на 200 метра свободен стил

Давид Попович стана олимпийски шампион на 200 метра свободен стил за мъже на турнир по плуване на Игрите в Париж. 19-годишният румънец проведе отлично тактически своето плуване, като изоставаше през цялата дистанциия, но със силни последни 25 метра успя да финишира първи с време 1:44.72 минута, две стотни пред втория Матю Ричардс.  Олимпийското..

публикувано на 29.07.24 в 23:18