Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР: Пътищата са проходими при тежки зимни условия

| обновено на 31.12.16 в 21:21
Снимка: БГНЕС

Пътищата в страната са проходими при тежки зимни условия. От МВР напомнят на водачите да шофират с намалена скорост и повишено внимание, като спазват стриктно указанията на пътните полицаи, поради наличие на стеснени участъци от пътното платно.

До 20 метра е ограничена видимостта в Бургаска област, съобщава пресцентърът на агенцията "Пътна инфраструктура". Температурите са в интервала от минус 10 до плюс 6 градуса. Силен вятър духа в областите Бургас, Варна, Кърджали. Сняг вали в областите Бургас, Варна, Кърджали, Пловдив, Стара Загора и Хасково. Пътните настилки в страната са предимно мокри, заснежени, по усойните места са заледени, почистени и обработени.

Нормализира се ситуацията в област Бургас. В региона няма затворени участъци от републиканската мрежа по данни на институциите. Движението по автомагистрала "Тракия" е възстановено, но се осъществява контролирано, информират от Пътната агенция. Проходим при зимни условия е и пътят Петолъчката-Бургас, където стотици прекараха по над десет часа блокирани в преспите. Много от тях обвиниха институциите в недобре свършена работа.

Службите в България са само за статистика. Те не си вършат работата, каза един от пътниците.

Те като казват, че има осигурено гориво, храна - къде се намират тези неща? Аз вече стоя четиринайсет часа между Айтос и Миролюбово. Такова нещо няма, изтъкна жена, блокирана от снега.

Строиха колите, минаха да ни подредят хубаво, да сме изпънати, защото щял да мине Бойко Борисов. Затова ли минаха оттук седем машини за почистване, минаха верижни машини, минават патрулки напред-назад и ние си мислим, че тези хора мислят за хората, коментира друга пътничка.

Не са свалени ограниченията по пътя Ямбол-Средец за Бургас. Движението е при зимни условия, информират от областната администрация. Пътят Малко Търново-Бургас е отворен, но не е почистен, алармират пътуващи. Четиринайсет са населените места в Бургас без електроенергия. В Руен и Сунгурларе снежните преспи са над два метра. Там ситуацията остава усложнена.

Обстановката в Хасковска област се усложнява заради продължаващия снеговалеж и силния вятър. Ограничения по пътищата има само в района на Тополовград, където движението с вериги е задължително за всички автомобили. Над 70 снегорина работят по републиканската пътна мрежа. Вече е възстановено електрозахранването в цялата област. Без електричество са останали населени места община Ивайловград. В момента няма бедстващи хора. Осигурено е снабдяване на всички населени места. Медицинската помощ ще е гарантирана.

Няма населени места без електричество в Ямболска област. Постепенно се нормализира обстановката в областта. Всички закъсали над 60 автомобила по пътя Войник-Средец са изтеглени. Разчистването със снегорини продължава и в момента. Пътят за Бургас остава затворен, съобщи областният управител  на Ямбол Димитър Иванов.

И в Сливенска област критичната ситуация е овладяна. Няма бедстващи селища, във всички има ток и вода. Преди обяд в Сливенско духаше вятър със скорост на моменти от 130 километра в час. Пътищата в региона са отворени, преминаването става при зимни условия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Жозеп Борел

Неформалните съвети "Външни работи" и "Отбрана" на ЕС ще се проведат в Брюксел, а не в Будапеща

Предвидените в края на август неформални съвети "Външни работи" и "Отбрана" ще се проведат не в Будапеща, а в Брюксел. Решението бе взето и оповестено от върховния представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел. То е израз на недоволството от совалките на унгарския премиер Виктор Орбан в Москва и Пекин, след като Унгария пое..

публикувано на 22.07.24 в 21:27
Алсу Курмашева

Съд в Русия изпрати в затвора за 6,5 години журналистка с руско и американско гражданство

Съдът в Русия изпрати в затвора за шести години и половина журналистка с двойно гражданство руско и американско, която работеше за радио "Свободна Европа". Алсу Курмашева беше призната за виновна, че е разпространявала фалшиви информация за руската армия. Делото беше гледано при закрити врата без възможности да се узнаят детайли около..

публикувано на 22.07.24 в 20:52
Камала Харис

Камала Харис: Наследството на Байдън е несравнимо в съвременната история

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис похвали президента Джо Байдън за службата му на страната в първата си публична изява, откакто той внезапно се отказа от президентската надпревара и я подкрепи за свой наследник. В речта си тя само говори за неговите заслуги, съобщава Ройтерс. Камала Хари отбеляза, че "наследството от постижения“ на..

публикувано на 22.07.24 в 20:43

Атанас Атанасов: Голяма болка за ГЕРБ е, че загубиха изборите в столицата

"Голяма болка за ГЕРБ е, че загубиха изборите в столицата. А ДАНС за пореден път изпълнява политическа поръчка за компрометиране, този път на кмета на София". Така съпредседателят на ПП ДБ Атанас Атанасов коментира съобщеното по-рано днес от общински съветници от ГЕРБ СДС, че ДАНС е съставила акт на столичния кмет Васил Терзиев, защото не е..

публикувано на 22.07.24 в 20:18
Олександра Микулска от Украйна,

Олександра Микулска: В "Храна за размисъл" избрах ястие, пълно със спомени от семейството

Не вярвах, че някой ще се интересува от нашите истории и много се радвам, че съм част от кампанията „Храна за размисъл“. Това призна в интервю пред БНР Олександра Микулска от Украйна, едно от лицата на кампанията, в която се представят различни национални ястия и историята на кулинарния майстор. В „Храна за размисъл“ Олександра..

публикувано на 22.07.24 в 19:31

Пожарът край гарата в Кочериново е овладян

Пожарът край железопътната гара в Кочериново е овладян, съобщи БТА, като цитира директора на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Кюстендил комисар Светослав Георгиев. Огънят е локализиран от всички страни, догарят запалилите се дървени трупи край мястото на пожара. Горели са сухи треви и храсти. Нямаме данни..

публикувано на 22.07.24 в 18:56
Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов дава брифинг във връзка с пожарите в цялата страна - 22 юли 2024 г.

Вътрешният министър: Приоритет е доставката на фургони за хората от Воден, чиито домове изгоряха

Техника за гасене на пожари се пренасочва към границата с Гърция, където бушува голям горски пожар, на километър от браздата, каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Българските огнеборци с превантивни действия на двата фронта на пожара в планина Славянка Продължава гасенето на пожара в планина Славянка, Жандармерията ще помага..

публикувано на 22.07.24 в 18:48