Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трайчо Трайков обяви, че е обвинен за умишлена безстопанственост

| обновено на 02.01.17 в 12:12
Снимка: БГНЕС

Бившият енергиен министър в първия кабинет "Борисов" и кандидат за президент на реформаторите Трайчо Трайков съобщи в профила си във Фейсбук, че на 28-и декември е бил обвинен за умишлена безстопанственост.

От прокуратурата потвърдиха информацията и обещаха коментар в работен ден. Това е поредният случай на обвинен бивш енергиен министър, а те през последните два месеца с Трайков стават четирима, когато към медиите не изтича информация за това. Преди него - пред камери и микрофони и след разпит в Столичното следствие, застанаха Петър Димитров, Румен Овчаров и Делян Добрев - и тримата с обвинения, свързани с мегаразследването "Белене".

От написаното от Трайчо Трайков във Фейсбук става ясно, че той получил призовката си в навечерието на Коледа, а ден след Коледните празници е станал и обвиняем за умишлена безстопанственост, защото през 2011 г. продал остатъчния пакет акции от “ЕВН" по-евтино, отколкото е била пазарната му стойност. На това Трайков отговаря с напомняне, че продажбата е била извършена чрез състезателна процедура, одобрена от Комисията за финансов надзор, през Българската фондова борса. Това е станало в изпълнение на приета от Народното събрание стратегия, а продажбата е реализирана от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

В профила си в социалната мрежа Фейсбук Трайков недвусмилено обвързва обвинението си за престъпление от преди повече от пет години с призивите си за радикална промяна на правосъдната система и особено на прокуратурата по време на кандидатпрезидентската си кампания, а и след нея.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Димитър Стоянов: Кандидатурата на Трайков консолидира Реформаторите

Преценката за представянето на Трайчо Трайков винаги е била и реалистична, каза в предаването „Булевард Демокрация“ на Радио Бургас Димитър Стоянов от ДСБ – Бургас. Целта беше тя да бъде надхвърлена, смята Стоянов. Реформаторският блок..

публикувано на 07.11.16 в 16:03
Трайчо Трайков

Трайчо Трайков: Няма да призова своите избиратели да подкрепят по инерция Цецка Цачева

Кандидатът за президент на Реформаторския блок  Трайчо Трайков   потвърди в интервю по "Хоризонт" мнението си, че няма по инерция да призове своите избиратели да подкрепят Цецка Цачева. В  предаването "Преди всички"  той заяви: Казах, че ако..

публикувано на 07.11.16 в 09:24
Трайчо Трайков

Трайчо Трайков: Трудно бих могъл да кажа на мислещи хора за кого да гласуват

Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен, защото съм убеден, че нито един от тях не е гласувал, без да знае защо. Всеки е направил изключително осъзнат избор и от тази гледна точка няма как да не съм доволен. Това каза за „Хоризонт“..

публикувано на 06.11.16 в 21:39
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хан Юнис

Израелски танкове напредват в източните квартали на Хан Юнис

Израелски танкове напредват в източните квартали на Хан Юнис, съобщава Ройтерс.  Бомбардировките в района продължават втори ден и вече принудиха десетки хиляди палестинци да търсят убежище на други места. Местните власти твърдят, че от началото на новата..

публикувано на 23.07.24 в 20:05
Георги Пеев

Българинът с две трансплантации Георги Пеев с четири златни медала на Европейските игри в Лисабон

Единственият българин с два трансплантирани органа Георги Пеев спечели четири златни медала в дисциплината плуване на Европейските игри за трансплантирани и диализирани в Лисабон. Пеев е първи на 100 метра бруст, 100 метра кроул, 50 метра бруст и 50 метра..

публикувано на 23.07.24 в 19:56
Унгарският министър на външните работи и търговията Петер Сиярто.

Докато Киев пречи на транзита на руски нефт, Будапеща ще блокира европарите за доставчиците на оръжие

Унгария ще блокира изплащането на европейски средства за страните-доставчици на оръжие за Украйна, докато украинските власти продължават да пречат на транзита през своя територия на нефт от руската компания "Лукойл". Предупреждението дойде в прав..

публикувано на 23.07.24 в 19:51

Хотелиери и ресторантьори в стачна готовност заради ръста на цените на тока

Хотелиери и ресторантьори се готвят за стачни действия заради ръста на цените на тока за бизнеса през последния месец. От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация вече алармираха в писмо до министъра на туризма и до КРИБ за опасността..

публикувано на 23.07.24 в 19:30
Министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов (вдясно) беше на посещение в Болярово, за да се запознае на място с пораженията от пожарите - 23 юли 2024 г.

Производители от Ямболско са притеснени, че трябва да продават зърно на безценица

Ниската изкупна цена на борсата на зърното принуждава земеделските стопани да го задържат в складовете. Производители от Ямболско са притеснени, че трябва да продават на безценица. Георги Тахов: Всички селскостопански производители, засегнати от..

публикувано на 23.07.24 в 19:24

Споразумение за правителство на националното помирение подписаха в Пекин 14 палестински фракции

В китайската столица Пекин 14 палестински фракции подписаха споразумение за формиране на "временно правителство на националното помирение" след войната в Ивицата Газа.  В Декларацията от Пекин се казва, че правителството на националното обединение ще..

публикувано на 23.07.24 в 19:03
Николай Денков отговаря на журналистически въпроси - 23 юли 2024 г.

Денков отрече да е предлагал Ненчев за посланик на страната ни в Украйна

Бившият министър-председател Николай Денков отрече да е предлагал бившия министър на отбраната Николай Ненчев за посланик на страната ни в Украйна. Президентът Румен Радев заяви по-рано в своя позиция оп казуса "Ненчев", че по време на правителството..

публикувано на 23.07.24 в 19:01