Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп обвини опонентите си за твърденията, че е свързан с Русия

Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп обвини своите политически опоненти, както демократи, така и републиканци, за това, че са създали досие с непроверени твърдения, че е свързан с Русия.

Фалшиви новини! Русия казва, че нищо не съществува, написа Тръмп в Туитър. Той допълни, че информацията за досието вероятно е разпространена от разузнавателните агенции, въпреки че знаят, че няма доказателства и никога няма да има. Тръмп също обеща, че до 90 дни ще бъде оповестен доклад за обвиненията, че Русия стои зад хакерските атаки по време на предизборната кампания в САЩ.

В сряда директорът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър заяви, че информацията в медиите не е дошла от разузнавателните агенции. Той каза също, че службите не са правили оценка дали твърденията, че Русия има компромати срещу Тръмп, са надеждни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Скандалът около информацията, че Русия разполага с компромати за Тръмп, се задълбочава

Белият дом разкритикува Доналд Тръмп и неговия екип по прехода към властта, че отказват да направят публично достояние информация, която би разсеяла съмненията за потенциални финансови връзки на избрания за президент на САЩ и неговото семейство..

обновено на 12.01.17 в 08:32

Доналд Тръмп: Ако Путин харесва Доналд Тръмп, това е актив

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп даде първата си голяма пресконференция. Относно отношенията си с Русия, той заяви: Ако Путин харесва Доналд Тръмп, аз го приемам като актив, не като пасив. Не знам дали ще се разбираме с Владимир Путин...

публикувано на 12.01.17 в 07:35
Дмитрий Песков

Кремъл отрече да има компромати срещу Доналд Тръмп

Кремъл не разполага с компрометиращи материали за избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп или за Хилари Клинтън , която беше негов опонент от Демократическата партия. Това заяви говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков в..

публикувано на 11.01.17 в 11:50

Тръмп нарече "лов на вещици" компрометиращи информации за отношенията му с Русия

Избраният за президент на САЩ   Доналд Тръмп нарече лов на вещици  съобщенията за документи с компрометиращи информации за отношенията му с Русия, съобщи Франс прес.   Според телевизия Си Ен Ен ръководителите на разузнаването са предали на Тръмп резюме..

публикувано на 11.01.17 в 07:43

Доналд Тръмп ще назначи зет си за съветник в Белия дом

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще назначи за висш съветник в Белия дом съпруга на дъщеря си Иванка – Джаред Къшнър , предаде Франс прес. 36-годишният Къшнър няма да получава никаква заплата, докато е съветник в Белия дом...

публикувано на 10.01.17 в 07:22
ВИЖТЕ ОЩЕ

ООН обяви глобален зов за помощ заради увеличаващото се морско равнище

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш обяви глобален зов за помощ заради промените в климата на срещата на върха на тихоокеанските острови в Тонга. Той представи изследвания, които сочат, че морското равнище в региона се покачва много по-бързо от..

публикувано на 27.08.24 в 05:27

Ще има по-малък среден добив на зърно в Европейския съюз, сочат прогнози

Европейската Службата за наблюдение на културите (MARS) намали повечето си прогнози за среден добив на зърно за Европейския съюз тази година, особено що се отнася до царевицата, тъй като горещото време продължава да оказва влияние върху културите в..

публикувано на 27.08.24 в 05:19

Един намушкан и 145 арестувани в последния ден на карнавала в Нотинг Хил

Един човек е бил намушкан с нож в последния ден от карнавала в Нотинг Хил в западен Лондон, съобщиха от столичната полиция. Арестувани са 145 души. От полицията съобщиха, че няма опасност за живота на ранения. Повечето от арестуваните са за притежание на..

публикувано на 27.08.24 в 04:43

Три пожарни от София са изпратени в помощ на гасенето на пожара край пернишките села Расник и Вискяр

Три противопожарни автомобили от София са изпратени в помощ на огнеборците в Перник за гасенето на пожара край пернишките села Расник и Вискяр. На място е пристигнал и директорът на Главна дирекция ПБЗН Александър Джартов. Все още не е овладян..

публикувано на 26.08.24 в 21:25

ВВС на Украйна: Днешната руска ракетна атака беше "най-масираната" от началото на войната

Командването на Военновъздушните сили на Украйна определи днешната комбинирана руска въздушна атака като "най-масираната" от началото на инвазията на Москва в страната. По време на атаката по-рано в понеделник Русия е изстреляла 236 ракети и..

публикувано на 26.08.24 в 20:46

ООН спира временно хуманитарните операции в Газа след нови израелски заповеди за евакуация

Хуманитарните операции на ООН в Газа бяха временно преустанови в понеделник след новите заповеди на Израел за евакуация на Дейр ал-Балах в централната част на палестинската територия, съобщава Ройтерс. Високопоставен служител на ООН потвърди..

публикувано на 26.08.24 в 20:22

Намериха потенциален нов водоизточник за бедстващото свищовско село Хаджидимитрово

Хидрогеоложки проучвания намериха потенциален нов водоизточник за бедстващото свищовско село Хаджидимитрово. Заради недостига на питейна вода и задълбочаващият се режим на водоподаване, хората от Хаджидимитрово, Горна Студена, Козловец и Морава..

публикувано на 26.08.24 в 20:10