Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват Зимни музикални вечери "Проф. Иван Спасов"

Международният фестивал - Зимни музикални вечери "Проф. Иван Спасов“ започва тази вечер в Пазарджик. Симфоничният оркестър в града по традиция ще изпълни при откриването в зала „Маестро Георги Атанасов“ българската рапсодия „Вардар“ на Панчо Владигеров с диригент Григор Паликаров. 

В първата вечер ще прозвучат и произведения на Сергей Рахманинов. Публиката може да разгледа съпътстващата изложба „Класическата музика върху грамофонна плоча“, подредена във фоайето на залата.

В програмата, която продължава до неделя включително, гостуват музиканти от Франция, пианистката Мария Принц и гръцкият диригент Харис Илиадис. В неделното матине се включват млади изпълнителни от музикалните школи и паралелки в Пазарджик. 

За фестивала и програмата му Паолина Комсалова разговаря с Диляна Матакиева от отдел"Култура" на община Пазарджик. Интервюто можете да чуете в прикачения звуков файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.