Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Шумен е изпратила запитване до АПИ за собствеността на моста по пътя Шумен-Бургас

Снимка: архив

Община Шумен е изпратила запитване до Агенция "Пътна инфраструктура" за собствеността на моста по пътя Шумен-Бургас. Преди дни парапет от моста надвисна над жп линията София-Варна и засегна контактната мрежа.

Според инж. Боян Тодоров има разминаване в документите за собственост:

По нашата кадастрална карта това съоръжение не влиза в границите на град Шумен, а по някои документи, писма на АПИ влиза като ангажимент на община Шумен. Защо точно това съоръжение, само то е прехвърлено към общината, а за другото се грижи Агенция "Пътна инфраструктура?

Със своя заповед заместник-кметът е разпоредил специалисти от общината да извършват документална и техническа проверка на всички съоръжения от общинската пътна мрежа. Днес бившият областен управител на Шумен Донка Иванова заяви, че с решение на Министерския съвет от 2007 година мостът е преминал в списъка с общински пътища. Тя добави, че областната администрация и община Шумен вече са изпратили искане до регионалното министерство за финансиране на ремонта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В МТСП представят информация за помощните средства за хората с увреждания

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира информационен ден във връзка с изпълнението на проект "Предоставяне на помощни средства за лица с трайни увреждания" по Националния план за възстановяване и устойчивост. В събитието ще участва заместник-министър Лазар Лазаров. По време на форума ще бъдат представени редът и условията..

публикувано на 20.05.24 в 07:59
Метрология, измервания

Отворени врати в Института по метрология

Българският институт по метрология ще отвори врати за посетители в днешния Световен ден на метрологията от 10 до 12 ч. Ще могат да бъдат посетени националните еталонни лаборатории, в които се създават, поддържат и усъвършенстват националните еталони на България, лабораториите за изпитване, проверка и метрологична експертиза на средства за измерване...

публикувано на 20.05.24 в 07:55
Джейк Съливан

САЩ отново призоваха Израел да не допуска цивилни жертви сред палестинците

Съветникът по въпросите на националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан е провел разговори в Ерусалим с израелския премиер Бенямин Нетаняху и екипа му относно конфликта в Ивицата Газа и нуждата да бъдат сведени до минимум жертвите сред цивилното население. Това предаде Ройтерс, като позова на съобщение на Белия дом. Съливан е подчертал нуждата..

публикувано на 20.05.24 в 07:48

Фондът на фондовете представя инвестиционната си програма на бизнеса и регионите до 2027 г.

Очаква се днес Фондът на фондовете ще представи програмата си за инвестиционната подкрепа на бизнеса и за развитието на регионите през финансовия период до 2027 година. Ще бъдат отчетени и резултатите по финансовата рамка 2014-2020 година. Фондът на фондовете управлява средства по оперативните програми на ЕС за финансова подкрепа на..

публикувано на 20.05.24 в 07:42

Без занятия в частни и държавни университети в знак на протест

Държавните и някои от частните висши учебни заведения (ВУЗ) днес няма да проведат учебни занятия. Целта е насочване на вниманието на политиците към проблемите на висшето образование у нас. Ще се провеждат неотложни дейности като изпити, но административни дейности за студентите няма да се извършват. Медицинският университет в Плевен..

публикувано на 20.05.24 в 07:39

Социалната комисия с извънредно заседание за вдигане на пенсиите

Парламентарната Комисия по труда, социалната и демографската политика ще има извънредно заседание днес по точка единствена - разглеждане, обсъждане и гласуване на проекторешение за задължаване на представителите, определени от Министерския съвет в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) - да подкрепят решение за..

публикувано на 20.05.24 в 07:32

Вариант номер 1 изтеглиха на втората задъ;жителна матура

Преди минути в Министерството на образованието и науката (МОН) бе изтеглен вариант номер 1 за днешната втора задължителна матура по профилиращ предмет, изучаване в 11 и 12 клас. На изпита се явяват 26 000 зрелостници в цялата страна. Останалите 21 000 зрелостници от професионалните гимназии се явяват на изпит за придобиване на професионална..

публикувано на 20.05.24 в 07:26