Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Новите областни управители са свързани с БСП и ДПС

| обновено на 18.02.17 в 17:50
Бойко Борисов
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че назначените от служебния премиер проф. Огнян Герджиков нови областни управители са свързани с БСП и ДПС. В Стара Загора той представи водача на партийната листа за региона.

Тоталната смяна на областните управители и неяснотата около машинното гласуване може да доведе дотам, че според Борисов веднага всеки може да поиска касиране на изборите:

Аз искам само да кажа, че президентът Радев, а и всички политолози, социолози отчетоха, че  предишните избори - за президент, бяха възможно най-честни, и областни управители, които имат съвсем малко значение, всъщност само организират приемането на бюлетините. Полицейските началници, всички се справиха добре според мен. Резултатът също е добър за тях. Не виждам сега защо правят тези промени, защото на тяхно място не бих ги правил. Ще се изложат на много силно течение сега. Още повече, когато и машинките за гласуване - виждам доста голяма опасност до този момент - веднага всеки може да поиска касиране на изборите. Ако не им е това целта, разбира се, да стои дълго време служебно правителство - без парламент. Защото сега ударно се пускат обществени поръчки, аз също мога да им обещая една сериозна ревизия след това. Ударно се харчат пари и се правят обществени поръчки. Примерно обществена поръчка понякога по година време се подготвя, не знам как така бързо ги правят. Но аз съм позитивен човек, подхождам с доверие. Две години показах не само, че нямаме реваншизъм, че 2009 година тези, които казаха: „ГЕРБ не наказа виновните“. 2009 година БСП, ДПС си гласуваха закон, с който всички крадци, извършили финансови престъпления, икономически, по време на мандата на премиера Станишев, получиха амнистия. И аз ви моля да го извадите този закон да го прочетете. 


На въпрос възможно ли е България да влезе в политическа криза, ако не може да бъде съставен кабинет след изборите, Борисов отговори, че кампанията не бива да започва с такава нагласа, но след оставката на неговото правителство Европейската комисия е отчела само за месец спад на брутния вътрешен продукт от 3,8 на 2,5.

Бойко Борисов отхвърли хипотезата за кабинет, доминиран от ГЕРБ, но с друг премиер.

По повод заканата на Борисов за бъдещи ревизии Огнян Герджиков коментира:

Ама разбира се, че е така. Никакво съмнение. Така трябва да бъде. На всички трябва да се търсят такива неща. Абсолютно задължително контрол за всички.

Служебният премиер е в Карлово, където тази вечер започват официалните прояви, с които България отдава почит пред саможертвата на Апостола на свободата Васил Левски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Болницата в Кюстендил

Кюстендилската болница получи като дарение легла и оборудване

Кюстендилската болница получи дарение от легла, консумативи и оборудване. Дарител е Тракийският университет - Стара Загора. Съдействат Общината и Търговско-промишлената палата. Беше коментирано това, че сътрудничеството между Общината в Кюстендил, Райнната болница и Тракийския университет, стартирало преди 4 години, се развива.  Започнало..

публикувано на 13.07.24 в 19:28

Зеленски: САЩ са оказали голяма подкрепа на украинците, можем да забравим някои грешки

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че това, че американският му колега Джо Байдън се обърка и го нарече "президентът Путин", е грешка, която може да бъде забравена предвид подкрепата, която САЩ оказват на Украйна. Байдън погрешка нарече Зеленски "Путин" по време на срещата на върха на НАТО във Вашингтон в четвъртък, но се поправи.  "Това е..

публикувано на 13.07.24 в 19:21

Пожарът между ямболските села Мелница и Гранитово е локализиран

Пожарът между ямболските села Мелница и Гранитово е локализиран.  На място през нощта остават да дежурят 2 противопожарни екипа и автомобил на горско стопанство.  В огъня през последните 24 часа изгоряха над 8000 декара ниска растителност и широколистна гора.  Няма пострадали стопанства и жилищни сгради.

публикувано на 13.07.24 в 19:03

Гръцките огнеборци продължават борбата с пожарите в страната

Гръцките огнеборци продължават борбата с пожарите в страната. Възникнаха и нови огнища. Запали се гора между Солун и Серес. Борбата с огъня е силно затруднена от много високите температури - над 40 градуса. Десетки пожарникари, доброволци и войници участват в овладяване на пожара в подножието на планината Олимп, близо до туристическия район..

публикувано на 13.07.24 в 18:55

Екипи на пожарната и доброволци продължават борбата с огъня в няколко области на страната

В няколко области на страната десетки екипи на пожарната, военнослужещи, горски служители и доброволци продължават да гасят пожари. Частично бедствено положение бе обявено на територията на община Свиленград заради пожара около село Студена.   Заради силния вятър той продължава да се развива към селата Васково, Левка, Равна гора и Мустрак, съобщи..

публикувано на 13.07.24 в 18:27
Дмитрий Песков

Песков заяви, че Русия има възможности да отговори на разполагането на американски ракети в Европа

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия има достатъчно възможности, за да отговори на разполагането на американски ракети с далечен обсег в Европа. Песков предупреди, че в този случай "жертвите ще бъдат европейски столици". "Разбира се" - отговори Песков на въпрос дали Русия ще отговори на разполагането на американски ракети в Европа и..

публикувано на 13.07.24 в 17:08

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик от понеделник. Към тях ще бъде привлечена и гражданска квота по райони, която ще следи кои от съседите замърсяват и чупят общинска собственост.  Назначените към Общината зелени инспектори ще извършват ежедневни обходи и ще следят за състоянието на контейнерите и на кошчетата за отпадъци.  Ще..

публикувано на 13.07.24 в 16:57