Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

От първа страница в-к "Сега" акцентира върху становището на Комисията за защита на конкуренцията, че няма картел при търговията с горивата. В пълен разрез с предишни изявления, комисията се съгласява с възраженията на разследваните вериги и на Българската петролна и газова асоциация. Вместо да наложи глоби, комисията забранява на компаните да обменят информация помежду си. Не е ясно как ще се следи обаче за спазването на наложените условия, а и самите наказания са направени по предложение на разследваните фирми, уточнява публикацията на "Сега".
Комисията за отнемане на имущество е натрупала милиони левове дългове заради загубени дела, пише в-к "Земя". Изданието цитира данни на експерти, които разпратиха писмо до президента, премиера и лидерите на политически партии, в което посочват, че Комисията за отнемане на имущество струва на държавата над 60 млн. лева годишно.
От днес работодателите ще имат достъп до информацията от Електронния регистър на болничните листове, съобщава "Стандарт". Новата услуга на Националния осигурителен институт дава информация за датата на издаване на болничния, периода на временна неработоспособност, датата на постъпване на данните в Електронния регистър и актуалния статус на болничния лист, информира Стандарт.
6 млн и 100 хил. лева са приходите от ловен туризъм в България през 2016 г. Това показват данните на Изпълнителната агенция по горите, цитирани от "Труд". Приходите са генерирани от около 1400 чуждестранни гости.
500 автомобила на час са засечени да се движат в бус ленти на столичния градски транспорт, пише "Телеграф". Изданието се позовава на изследване на организацията "Спаси София". Според съпоставка с официалните данни, за подобно нарушение едва около 500 са санкционираните от пътните полицаи в рамките на седмица.
След изборите СДС няма право да запази емблематичната централа на столичната ул. "Раковски" 134 - пише в-к "Монитор". Под въпрос е също така останавенот на  ДСБ в своята централа на ул. "Кърниградска". Причината са ниските им изборни резултати. Областният управител на София Диана Тонова заяви, че преди да се предприемат каквито и да било действия, ще се изчакат официалните резултати на изборите, които Централната избирателна комисия трябва да обяви.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Гордана Силяновска-Давкова

Кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур от президентския вот в Северна Македония

Кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова води убедително на първи тур от президентските избори в Северна Македония, съобщи БГНЕС. Данните на Държавната избирателна комисия /ДИК/ при 63% преброяване на гласовете :  За Гордана Силяновска-Давкова от ВМРО-ДПМНЕ са гласували 214.560 или 38,28%.  За основния ѝ конкурент от СДСМ Стево..

публикувано на 24.04.24 в 22:55

Радев удостои с Почетния знак на президента участниците в "Еверест 84"

Държавният глава Румен Радев участва днес в Централния военен клуб в официалното отбелязване на 40-годишнината от първата българска експедиция за изкачване на връх Еверест. Събитието се провежда под патронажа на президента. Това съобщиха от президентския прессекретариат. Алпинистите от експедицията "Еверест 84" осъществяват изкачването си по..

публикувано на 24.04.24 в 22:51

Ивет Лалова роди момче

" Добре дошъл на този свят Тиаго Колио 🤍 Благодарим ти, че избра нас за свои родители. Толкова сме влюбени в теб и сърцата ни са пълни!", написа легендата на българската лека атлетика Ивет Лалова в профила си в социалните мрежи.

публикувано на 24.04.24 в 22:33

Авиодиспечерите във Франция отмениха стачката, но трафикът в четвъртък остава парализиран

Очаква се утре във Франция въздушният трафик да бъде парализиран заради обявената стачка на авиодиспечерите, въпреки постигнато споразумение в последния момент. Няма връщане назад. Въздушният трафик на Франция ще бъде объркан през целия ден, въпреки че главният синдикат на авиодиспечерите съобщи, че отменя обявената стачка. След продължителни..

публикувано на 24.04.24 в 22:29

Учители и персонал в Тенеси ще могат да носят оръжия в учебните заведения

Властите в американския щат Тенеси приеха законодателство, което ще позволи на учителите и училищния персонал да носят оръжия на територията на учебните заведения.  Мярката, която беше приета, година след като стрелец уби шестима души в училище в Нешвил, беше одобрена с 68 на 28 гласа в местния Конгрес, който е доминиран от Републиканците...

публикувано на 24.04.24 в 22:15
Министерство на иновациите и растежа

Красимир Якимов е новият заместник-министър на иновациите и растежа

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на иновациите и растежа е назначен Красимир Якимов. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Красимир Якимов е юрист по образование. Завършил е "Международно финансово право" в King’s College London, Dickson Poon School of Law. В периода 2022 г. - 2023 г. е бил..

публикувано на 24.04.24 в 21:54
Джо Байдън

Байдън подписа указа за финансова помощ за Украйна, Израел, Газа и Тайван

Американският президент Джо Байдън подписа указа за одобрената от Конгреса финансова помощ в размер на 95 милиарда долара, включваща средства за Украйна, Израел, Газа и Тайван. Байдън съобщи, че е одобрил първоначални доставки на оръжия за Украйна в размер на 1 млрд. долара и че доставката на тези оръжия ще започне до часове. Американският президент..

публикувано на 24.04.24 в 21:08