Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американският посланик се среща с учители и ученици в Перник

Снимка: http://simeonradev.org

Американският посланик Ерик Рубин ще се срещне с ученици и учители от Гимназията с прeподаване на чужди езици ”Симеон Радев” в рамките на посещението си в Община Перник на 6 април. Във видеозалата на училището представители на английските паралелки ще представят  пред своя гост историята на Езиковата гимназия и ще го запознаят с постиженията на нейните възпитаници.

Сред темите, които вълнуват младите участници в срещата, са възможностите за обучение в САЩ, студентските бригади и съдбата на стипендиантските програми. Гимназията в Перник е сред 30-те учебни заведения в страната, които имат възможност да се възползват от държавната американска програмата “Фулбрайт” за помощник-учители по английски език. Тази програма предоставя възможност на млади американци с бакалавърска или магистърска степен в различни области да преподават английски език в държавни български гимназии за една учебна година като помощник-учители.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.