Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Мей се изказа в подкрепа на американското нападение срещу военновъздушната база в Сирия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Тереза Мей се изказа в подкрепа на американското нападение срещу военновъздушната база в Сирия в отговор на химическата атака, извършена от режима на Башар Асад.

Вчера британският външен министър Борис Джонсън призова Доналд Тръмп да настоява за подкрепата на ООН преди да предприеме военни действия срещу сирийския режим. Тази сутрин обаче от канцеларията на премиера заявиха, че извършеното нападение е "подходящ отговор". Великобритания напълно подкрепя американските действия, които са подходящ отговор на варварското нападение с химически оръжия от сирийския режим и които целят да се възпрат нови подобни нападения, се казва в декларацията от Даунинг стрийт.

Медиите твърдят, че Тереза Мей е била информирана предварително за американското нападение, но не е била запитана дали Великобритания иска да се присъедини към операцията. Анкета на Скай Нюз тази сутрин показва, че мнозинството британци са готови да подкрепят военни действия срещу режима на Башар Асад.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Капсулата се приводни в Мексиканския залив.

Предприемачът Джаред Айзъкман се завърна на Земята след космическата разходка

Технологичният предприемач Джаред Айзъкман и неговият екипаж успешно се завърнаха на Земята след петдневна мисия, при която беше осъществена първата комерсиална космическа разходка и екипажът достигна най-голямата височина в Космоса след кацналите на Луната астронавти на НАСА. При навлизането си в земната атмосфера повърхността на апарата..

публикувано на 15.09.24 в 13:14
Борис Бонев

Борис Бонев: Постоянните избори водят до блокаж на работата в Общинския съвет

"Не съм съгласен, че София не хубавее. Проблемът е, че не хубавее нито със скоростта, нито с качеството, с което искаме това да се случва. Това, което пречи на София да бъде красив град, е липсата на внимание към детайла ".  Това заяви пред БНР Борис Бонев - председател на групата на ПП-ДБ-Спаси София в Столичния общински съвет.  Той отбеляза..

публикувано на 15.09.24 в 13:07

Модернизират пътна инфраструктура в община Добричка по проекти за над 3 млн. лева

Улична и пътна инфраструктура ще бъде ремонтирана с европейски средства в община Добричка. Проектите са по Програмата за развитие на селските райони и са на стойност от над 3 милиона лева. Осигуреното финансиране ще се използва за ремонт на улици и тротоари в селата Божурово, Царевец и Опанец, община Добричка. Улиците в трите села са..

публикувано на 15.09.24 в 12:54

Тошко Йорданов: Джентълменските споразумения да си ги вземат и да ги занесат навътре в гардероба

"Джентълменските им споразумения ги видяхме. Лъжливите джентълмени от ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ се наиграха едни с други и всъщност унищожиха Конституцията, вкараха страната в хаос и увеличиха държавния дълг, мисля към 40 млрд. Тези джентълменски споразумения да си ги вземат и да си ги занесат някъде по-навътре в гардероба ". Това призова пред БНР..

публикувано на 15.09.24 в 12:26
Пресконференция на полския премиер Доналд Туск във връзка с извънредната ситуация.

Най-малко една жертва взеха наводненията в Полша

Един човек е загинал в Полша, един пожарникар в Австрия, а четирима са в неизвестност в Чехия след проливните дъждове в Централна и Източна Европа, съобщават информационните агенции. Вчера четирима загинаха при наводнения в Румъния. 1600 души са евакуирани в окръг Клодзко в югозападна Полша заради наводнения в няколко общини след продължили..

публикувано на 15.09.24 в 12:13
По време на тържеството председателят на парламента Рая Назарян връчи дипломите на завършващите с отличие студенти.

Председателят на НС откри учебната година във Висшето училище по телекомуникации и пощи

Председателят на Народното събрание Рая Назарян откри учебната година във Висшето училище по телекомуникации и пощи. Пред студентите тя заяви, че образованието е единственият шанс за дългосрочна инвестиция в бъдещето: "Заедно, като един екип, вие сте изкусните майстори за светлото и проспериращо бъдеще на нашата нация. Развитието на..

публикувано на 15.09.24 в 11:48
Атанас Зафиров

Атанас Зафиров: Няма да участваме в предизборни залъгалки и капани

"Имаме фундаментални различия с ГЕРБ по отношение на начина на управление, на функциониране на държавата, на икономическия модел.  Приключихме с предизборните коалиции. Концентрирани сме изцяло в нашите послания и платформи. Всичко останало е провокация . Търсенето на следизборни съюзи е следващ етап, който не е на дневен ред в момента". Така..

публикувано на 15.09.24 в 11:34