Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътеводител на фестивалния стопаджия – епизод 15: Дворецът „Врана“

| обновено на 30.06.17 в 14:07 БНР Новини

За пореден път Софийската филхармония поднася едно магично лятно изкушение – мини фестивал в двореца „Врана“. „Ще наблегнем на детските концерти, защото децата ще изпитат едно голямо удоволствие в зеленината на парк „Врана“. Може да не се ограничите в нашите концерти. Може да дойдете, да прекарате известно време в парка, децата да потичат по зелените морави и между другото да посетят на 1 юли „Приказка за флейта“, на 2 юли „Приказка за обой“, както и ателието „Аз и ударните инструменти“ – каза Зорница Китинска, която беше любезна да разкаже подробности за програмата „Споделете музика в двореца Врана“. Детските концерти започват в 11 часа, а ателието с ударните инструменти в 13 часа.
Всичко може да научите в звуковия файл.

Важно е слушателите, които нямат собствен превоз да знаят, че ще има осигурени два извънредни рейса по линия № 505 – „Орлов мост“ – „Врана“, които ще тръгват всяка вечер в 19 и 19.15 ч. от „Орлов мост“. Същите автобуси ще тръгват от крайната спирка във „Врана“ в посока „Орлов мост“ в 22 часа. „Освен това, тези два допълнителни рейса са предвидени така, че да изчакат публиката след концерта, за да не се налага хората да бързат след края, защото знаете феерията след един концерт продължава още малко“.
Преди лятната отпуска на 9 юли ще има концерт под диригентството на Шунго Мориама и Кента Ямамото, а солисти ще бъдат Маю Сугано-пиано, Руна Мацура-цигулка, Хаги Китагаки-пиано, Юкако Хоши-мецосопран. След това Софийската филхармония ще открие Моцартовия фестивал в Правец на 16 юли.
В края на септември започва новият сезон на оркестъра, сезон, който е подготвен изцяло от новия директор на състава Найден Тодоров. Но това вече е повод за бъдещи срещи.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.