Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът в складове на ул. "Челопешко шосе" в София е овладян

| обновено на 24.08.17 в 18:01
Снимка: Николай Христов
Материални щети за стотици хиляди левове нанесе пожарът, който горя в складове на "Челопешко шосе" в София. Няма пострадали при инцидента, няма и замърсяване на въздуха в района.

Минути след 12.30 ч. на обед огънят избухва в производствено хале, намиращо се на броени метри от двата склада. Работещите вътре успяват да избягат навън бързо. Огънят се разраства и обхваща съседните помещения. В едното от тях има дрехи, а в другото - бои и лакове.

За около час пожарникарите успяват да овладеят огъня. Красимир Димитров от Столична община заяви:

Няма опасност за населението. Няма пострадали, имуществени са щетите. Две помещения складове. Бързо е овладян пожарът, да не стигне във второто помещение.

Според комисар Тошко Бързилов от опасност за живеещите наоколо хора няма:

Това са преди всичко бои, които са безобидни - за пълнене на пушките, с които се играе пейнтбол.

След като приключи разчистването в района, ще влязат следователи, които да установят причините за инцидента.

Най-вероятната причина за възникването на огъня е инцидент в производствен цех. Тази версия потвърди и Владимир Пеев, който е собственик на един от изгорелите складове:

Ние го видяхме откъде тръгна огънят - от съседното хале. Никога не сме виждали ние с очите си какво има там. В един момент стената, разделяща ни, започна да пуши. Стената беше от метални панели и за секунди пламва цялата стена. Хората ми са инструктирани при всякакъв вид опасност вътре в помещението моментално да оставят каквото правят и да излизат навън.

Около 14 ч. пожарът обхващаше около триста квадрата, каза по-рано комисар Тошко Бързилов. Той не пожела да коментира дали в началото на пожара са чути взривове. Обясни обаче, че единият от горящите складове е за дрехи, а във втория има лакове и бои. Заради наличието именно на тези материали на мястото беше изпратена и мобилна лаборатория на Столичната община, която да установи дали има замърсяване на въздуха в района.

На мястото бяха изпратени осем противопожарни коли, както и осем водоноски от Столичната община.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма опасност пожарът на планина Славянка да премине границата, дъжд в Гърция помогна

Овладян е пожарът в Северна Гърция, близо до границата с България, който заплашваше да премине на наша територия. В района е завалял дъжд, който е помогнал на пожарникарите в южната ни съседка да се справят със стихията В Северна Гърция заваля дъжд, като естествено загаси пожарните огнища, съобщават от Гражданска защита в Гърция. Според..

публикувано на 23.07.24 в 17:38
Васил Терзиев

ГЕРБ-СДС обвини столичния кмет заради спряното събаряне на ловния хотел на Румен Гайтански

Групата на ГЕРБ-СДС в СОС обвини столичния кмет Васил Терзиев в нарушение на обществения интерес със спряното събаряне на незаконния ловен хотел на Румен Гайтански до язовир "Искър". "Доверчив или прекалено сговорчив се оказа г-н Терзиев когато повярва на обещанията на Румен Гайтански, че той сам ще събори незаконните си постройки до язовир "Искър"...

публикувано на 23.07.24 в 17:05

МВнР: Българските граждани, които посещават Гърция, да не носят ножове с острие над 7-10 см

Министерството на външните работи предупреди, че според гръцките закони е забранено носенето на оръжие - огнестрелно и хладно, включително нож. Информацията беше разпространена след случаи на задържани в Гърция български граждани с ножове. В практиката на гръцките полицейски органи е прието, че ножове с дължина на острието над 7-10 см се смятат за..

публикувано на 23.07.24 в 17:00

Вицепрезидентът: Дебелите мрежи на забравата никога няма да скрият делото на Вапцаров

Мъдростта на Вапцаровите думи е нашият естествен човешки ориентир. Най-важното им послание е, че никой няма право да ни отнема бъдещето, а то е в нашите ръце. Това заяви в словото си вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва във възпоменателното поклонение по повод 82-рата годишнина от разстрела на големия български поет Никола Вапцаров:..

публикувано на 23.07.24 в 16:41

Община Севлиево отпусна 5000 лв. за пострадалите от пожарите в Болярово

Община Севлиево отпусна финансова помощ за пострадалите от опустошителните пожари в Болярово. Средствата са в размер на 5 хиляди лева. Според финансовите си възможности Община Севлиево помага на домакинствата за преодоляване на последствията от огнената стихия, обхванала селища в община Болярово. От администрацията в Севлиево..

публикувано на 23.07.24 в 16:36
Даниела Дилова, председател на Административния съд в Плевен

600 страници е съдебно-техническата експертиза по делото за избора на Общинския съвет в Плевен

Съдебно-техническата експертиза по делото за избора на Общинския съвет в Плевен е 600 страници.  Административният съд отложи с един ден изслушването на вещите лица, за да се запознаят страните със заключенията на експертите. Казусът възникна в края на миналата година след местните избори, когато в едно дело бяха обединени 19 жалби срещу решение на..

публикувано на 23.07.24 в 16:26
Служебния министър на отбраната Атанас Запрянов в НС.

Запрянов: В авиобазата до Граф Игнатиево няма да има съоръжения за съхранение на ядрено оръжие

В авиобазата до Граф Игнатиево няма да има съоръжения за съхранение на ядрено оръжие - това става ясно от писмения отговор на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов на въпрос, поставен от депутата Иван Петков от БСП. Министерството на отбраната отговаря, че при изготвянето на изходните задания на инфраструктурните проекти в зоната за..

публикувано на 23.07.24 в 16:14