Вегани на протест срещу отглеждането на животни с ценна кожа у нас

Снимка: http://vantas.ru


За днес е насрочен протест, на който последователи на веганската философия и начин на живот ще се противопоставят за пореден път срещу стопанското отглеждане на животни с ценна кожа, обявен като протест "срещу убиването на животни заради кожите им".


Протестиращите настояват със закон да се забрани отглеждането на какъвто и да е вид животни за използване на тяхната кожа. В центъра на вниманието те поставят двете ферми за американски норки у нас. Една от причините за протеста е проект на Министерството на земеделието за предложени промени в Наредба номер 2 за отглеждане на космат и пернат дивеч в животновъдни обекти. 


Стажант-репортерът Виола Пантелеева даде възможност на веганите да представят позицията и идеите си.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Дидов и йеромонах Мелетий в студиото на „Хоризонт за вас“.

Йеромонах Мелетий: Разпети петък е ден за размисъл

Разпети петък е ден за размисъл, в който човек със съвест и мисли да осъзнае, да се опита да си даде сметка какво се е случило преди 2000 години. Това каза в предаването „Хоризонт за вас“ заместник-ректорът на духовната семинария „Св. Йоан Рилски“ йеромонах Мелетий. Гост в студиото беше и ученикът в Семинарията Димитър Дидов, който..

публикувано на 26.04.19 в 13:41
Наводнения в канадската провинция Квебек, където един човек загина, а над 900 бяха принудени да напуснат домовете си.

Извънредно положение в столицата на Канада заради наводнения

Извънредно положение бе обявено в канадската столица Отава на фона на покачването на водното равнище. Най-малко един човек е загинал в провинция Квебек, където има опасност от скъсване на язовирна стена във водноелектрическа централа, предаде Ройтерс. Кметът на Отава Джим Уотсън обяви извънредно положение в канадската столица заради повишаването..

публикувано на 26.04.19 в 13:39

Срив на компютърната система на турските митници усложни трафика към Турция

Затруднено е движението по граничните пунктове между България и Турция заради срив по-рано днес на електронната гранична система на Турция. Пред „Хоризонт“ говорителят на Граничната полиция Лора Любенова обясни, че нормалната работа е била възстановена около 12.45. Въпреки това на граничния пункт „Лесово“ и в момента има опашка от автомобили от 3..

публикувано на 26.04.19 в 13:39
Патрисия Еспиноса

Патрисия Еспиноса: Светът има 12 години преди въглеродните емисии да достигнат критична точка

Световните лидери трябва да признаят, че няма друг вариант, освен ускоряване и разширяване на действията за борба с глобалното затопляне. Това каза Патрисия Еспиноса, изпълнителен секретар на Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата. Придържането към сегашния път ще доведе до катастрофа, предупреди тя. Все още има възможност да се реши..

публикувано на 26.04.19 в 13:36
Боряна Ангелова – Игова, Камелия Кучер и Валентин Янев в студиото на „Хоризонт за вас“.

За вярата и ценностите днес

„Библията дава отговори на всички въпроси. Важи с пълна сила както преди 2000 години, така и сега. В нея е даден целият ни живот“. Това каза Валентин Янев, лекар от гражданския комитет „Западни покрайнини“. Той гостува в студиото на предаването „Хоризонт за вас“. На Разпети петък за вярата и ценностите мнения споделиха Камелия Кучер,..

публикувано на 26.04.19 в 13:24