Вегани на протест срещу отглеждането на животни с ценна кожа у нас

Снимка: http://vantas.ru


За днес е насрочен протест, на който последователи на веганската философия и начин на живот ще се противопоставят за пореден път срещу стопанското отглеждане на животни с ценна кожа, обявен като протест "срещу убиването на животни заради кожите им".


Протестиращите настояват със закон да се забрани отглеждането на какъвто и да е вид животни за използване на тяхната кожа. В центъра на вниманието те поставят двете ферми за американски норки у нас. Една от причините за протеста е проект на Министерството на земеделието за предложени промени в Наредба номер 2 за отглеждане на космат и пернат дивеч в животновъдни обекти. 


Стажант-репортерът Виола Пантелеева даде възможност на веганите да представят позицията и идеите си.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатна прожекция на италианската комедия "Измамно богати" на лятната сцена на НДК

Кино на открито с вход свободен ще има в три поредни вечери на лятната сцена на НДК. Началният час на прожекциите е 21 часа, а филмите са у нас със съдействието на Италианската търговска камара и Френския институт.  Първата прожекция ще е тази вечер и ще е на италианската комедия "Измамно богати".

публикувано на 22.07.19 в 07:50
Български вестници

Преглед на българския печат

Над 100 поръчки за IT услуги са пуснали през 2019 г. държавните ведомства, пише на първата си страница в. „Сега“. На фона на серия провали и последната безпрецедентна кибератака срещу информационната система на НАП държавата продължава да харчи с луда скорост за електронното управление - развиващо се мудно, хаотично и чутовно скъпо, продължава..

публикувано на 22.07.19 в 07:23
Висш съдебен съвет

Извънредно заседание на ВСС

Висшият съдебен съвет ще проведе извънредно заседание, на което отново ще могат да се правят номинации за следващ главен прокурор. Както и при предишното заседание първа точка в дневния ред е внасянето на кандидатури. Според неофициална информация и днес не се очаква да станат ясни претендентите да оглавят държавното обвинение след 10..

публикувано на 22.07.19 в 07:22

Комисията за личните данни започва проверка на НАП заради хакерската атака

Комисията за защита на личните данни започва днес проверка на Националната агенция за приходите във връзка с изтичането на лична информация след хакерската атака срещу НАП.  Максималната санкция, която може да получи приходната агенция, е 20 милиона лева.  Комисията ще проверява и доколко правилата на НАП за обработване на лични данни, обучението на..

публикувано на 22.07.19 в 07:21

Управляващата коалиция в Япония запазва мнозинството си в горната камара на парламента

Управляващата коалиция на японския премиер Шиндзо Абе запазва мнозинството си в горната камара. Това показват обявените днес официални изборни резултати, цитирани от ДПА, цитирана от БТА. Либералдемократическата партия на Абе и по-малкият ѝ коалиционен партньор „Комейто“ („Партия на чистата политика“) печелят 71 места на вчерашните избори за..

публикувано на 22.07.19 в 07:16