Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зинедин Зидан поднови договора си с „Реал“

Зинедин Зидан
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на „Реал“ (Мадрид) - Зинедин Зидан заяви днес, че е подновил договора си с испанските шампиони. Ръководството на клуба поднови договорите на различни играчи през последните седмици и французинът заяви на пресконференция, че има нов контракт. Настоящият изтичаше в края на сезона.

Подновяването вече е направено, но това не означава нищо. Аз се интересувам какво става в „Реал“ ден за ден и не гледам повече, това е сложно, лаконичен бе Зидан.

Французинът пое тима през януари 2016 г. и го изведе до два последователни трофея в Шампионската лига и първа титла в първенството от 2012 г., както и до спечелването на Суперкупата на Европа два пъти и на световното клубно първенство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Цветан Соколов

Цветан Соколов със сребърен медал в първенството на Русия

Цветан Соколов спечели сребърен медал с тима на Динамо (Москва) във волейболното първенство на Русия. Тимът загуби третия мач от финала срещу Зенит (Казан) с 1:3 (20:25, 22:25, 25:17, 20:25), а с това и серията с 0:3. Българинът завърши с 3 точки, а от неговите съотборници се отличи Денис Богдан с 14. За победителите най-резултатен беше..

публикувано на 01.05.24 в 06:58
Карлос Алкарас

Карлос Алкарас продължава защитата на титлата си в Мадрид

Защитаващият титлата си и втори поставен Карлос Алкарас (Испания) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от сериите "Мастърс" в испанската столица Мадрид с награден фонд от 7 877 020 евро. Двукратният шампион постигна труден успех над германеца Ян-Ленард Щруф с 6:3, 6:7(5), 7:6(4) за 2:52 часа в повторение на миналогодишния..

публикувано на 01.05.24 в 06:52
Лиа Каратанчева

Лия Каратанчева преодоля квалификациите в Бонита Спринг

Националката за "Били Джийн Кинг къп" Лия Катаранчева преодоля квалификациите на турнира по тенис на червени кортове в Бонита Спринг (САЩ) с награден фонд 100 хиляди долара. Българката постигна две победи в пресявките. Първо тя се наложи над Ема Лела (САЩ) с 6:2, 6:2, след което спечели Виктория Флорес (САЩ) с 6:1, 5:0 и отказ на..

публикувано на 01.05.24 в 06:46
Николай Костов

Николай Костов обявява бъдещето си в Левски следобяд

Очаква се старши треньорът на футболния Левски Николай Костов да обяви бъдещето си в клуба следобяд от 15.00 часа, когато е обявена среща с репортерите. Тя ще се състои на традиционното място - в залата за пресконференции в Сектор "В" на стадион "Георги Аспарухов". От Левски не уточниха темата на пресконференцията, но по всичко личи, че тя няма..

публикувано на 01.05.24 в 06:39
Байерн (Мюнхен) - Реал (Мадрид)

Байерн (Мюнхен) и Реал (Мадрид) ще решават всичко в реванша

Съставите на Байерн (Мюнхен) и Реал (Мадрид ) завършиха 2:2 на "Алианц Арена" в Мюнхен в първия мач помежду си от полуфиналите в Шампионската футболна лига на Европа.  Гостите поведоха в резултата в 24-ата минута чрез Винисиус Жуниор. В началото на втората част "баварците" направиха пълен обрат с попадения на Лерой Сане в 53-ата и на Хари..

публикувано на 01.05.24 в 06:30

Кристина Гюрова: Майка ми нямаше да може да живее в този свят

Една от най-известните български треньорки по художествена гимнастика  Кристина Гюрова проведе Мастърклас в бургаската зала „Младост“.  Заниманието се проведе веднага след приключването на тазгодишния турнир "Жулиета Шишманова". Легендарната треньорка е майка на Кристина Гюрова и баба на Жулиета Канталупи. Кристина Гюрова за паметта и..

публикувано на 30.04.24 в 22:31
Тодор Батков

Тодор Батков влиза в Обществения съвет на БФС

Бившият собственик на Левски Тодор Батков е новият член на Обществения съвет на Българския футболен съюз, съобщиха за БТА от централата. Адвокатът ще стане член номер 8 на Обществения съвет – структура, създадена от предишния президент на БФС Борислав Михайлов и оставаща с активна дейност и при наследника му Георги Иванов. Председател на Обществения..

публикувано на 30.04.24 в 20:05