Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва унищожаването на яйца и птици от птицекобината в Поликраище

Снимка: БГНЕС

Птицекомбинатът в горнооряховското село Поликраище, в чиито яйца беше открито наднормено съдържание на фипронил, започна да извозва кокошките и яйцата към екарисажите за унищожение. След датата на възбрана на продукцията - 13 септември, нито едно яйце не е излязло от птицефермите, увери управителят на производството и ветеринарен лекар Ивайло Къдрев.

Разрешението за унищожаване на яйцата с фипронил и на кокошките носачки е издадено от Агенцията за безопасност на храните. Договорите с екарисажите са сключени, заяви за "Хоризонт" управителят на производството в птицефермите д-р Къдрев. 

Организираме извозването и изгарянето на яйцата, на всички яйценосещи кокошки, за да гарантираме на потребителите, че ще се върнем с чист продукт. Не означава, че фалираме, каза Къдрев.

Двете фирми съдействат на прокурорската проверка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Плевенска област продължава режимът на водата за 14 населени места

В Плевенска област продължава режимът на водата за 14 населени места. Причина е трайното засушаване и повишеното потребление през лятото. ВИК апелира водата да се използва само за питейно-битови нужди. Новите ограничени, обявени от ВИК, са в сила за градовете Долна Митрополия и Тръстеник, както и за селата Биволаре, Победа, Буковлък,..

публикувано на 05.08.24 в 15:19
Лидерът на

"Възраждане": Важните въпроси сега са кога ще бъдат изборите и кой ще е служебен премиер

Единствените два въпроса, които трябва да получат максимално бързо отговори, са кога ще бъдат изборите и кой ще бъде новият служебен министър-председател. Това се казва в позиция на "Възраждане", изпратена от пресцентъра на партията. И двете решения зависят изцяло от президента Румен Радев, добавят от политическата сила. Днес "Има такъв народ"..

публикувано на 05.08.24 в 15:18

Замърсена вода тече от чешмите на четири села в община Чипровци

Замърсена вода тече от чешмите на четири села в община Чипровци. Пробите на хигиенната инспекция показали наличието на ешерихия коли и коли форми. В четири от 14-те водни проби от централно водоснабдяване са показали наличието на ешерихия коли и коли форми. Тестовете на водите са направени на територията на населени места в общините..

публикувано на 05.08.24 в 15:11
Говорителят на иранското външно министерство Насер Канани.

Техеран: Иран се опитва да установи стабилност в региона, но това ще стане единствено с наказването на агресора

Високопоставен представител на правителството на "Хамас" в Ивицата Газа е убит при израелски въздушен удар. Според израелските власти той е бил замесен и във военни дейности.              Ливанската шиитска групировка "Хизбула" обяви, че тази сутрин е атакувала Северен Израел с дронове. Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) от своя страна..

публикувано на 05.08.24 в 15:04

Зеленски: Украинските пилоти вече летят на изтребители Ф-16

Украинските пилоти вече летят на изтребители Ф-16, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски, след посещение на военновъздушна база.  Зеленски съобщи за доставката на самолетите на среща с пилоти във въздушна база на фона на два от самолетите и други два, които кръжаха в небето над тях. "Ф-16 са в Украйна. Имаме ги. Горд съм с..

публикувано на 05.08.24 в 15:02

Пожарът в планина Славянка не е овладян и от двете страни на границата ни с Гърция

Пожарът в граничната с Гърция планина Славянка  не е овладян и от двете страни на границата.  На наша територия има активни огнища на източния фронт, които продължават да слизат в ниската част на биорезервата Алиботуш. 120 служители на горските стопанства, пожарникари и военни гасят наземно, но на много места теренът е недостъпен.  Утре..

публикувано на 05.08.24 в 14:57
Димитър Къцарков

Димитър Къцарков: Очаква се координирана атака на "Хизбула" и Иран срещу Израел

Очаква се координирана атака на "Хизбула" и Иран срещу Израел . Това каза пред БНР международният анализатор и специалист по Близкия изток Димитър Къцарков и добави: " В момента се намираме в 12 без 5 по отношение на някаква форма на ескалация . ... Очаква се удар от Иран в следващите от 24 до 48 часа. Този път разузнаването на Израел и САЩ имат..

публикувано на 05.08.24 в 14:24