Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата предяви обвинение на Румен Овчаров по делото за "Мини Бобов дол"

Снимка: БГНЕС

Антикорупционното звено в прокуратурата предяви обвинение на бившия министър на енергетиката Румен Овчаров по делото за "Мини Бобов дол". 

Съдебно-икономическата експертиза  е установила щети за близо 9 милиона лв. Като министър и принципал на предприятието Румен Овчаров не е упражнил достатъчно контрол върху работата на изпълнителния директор на дружеството. 

Щетите за "Мини Бобов дол" са причинени от неплатени наеми от договора с дружеството "Ораново", режийните разходи по производствената дейност и разликата между фактуриран наем и начислени амортизационни отчисления от "Мини Бобов дол".

Информацията е на БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проучване: Все повече хора обръщат гръб на новините

Все повече хора обръщат гръб на новините, намирайки ги депресиращи, отблъскващи или скучни, показва глобално проучване на Института "Ройтерс" към Оксфордския университет. Почти четирима на всеки десет души или 39% по света казват, че понякога или често активно избягват новините, в сравнение с 29% през 2017 година, според доклада на..

публикувано на 17.06.24 в 12:54

Дефицит по текущата сметка от 56,9 млн. евро и търговски дефицит за 491 млн. евро през април

През април 2024 г. салдото по текущата сметка на България е отрицателно и в размер на 56,9 млн. евро, търговският дефицит е за 491 млн. евро, а преките чуждестранни инвестиции се понижават с 64,3 млн. евро, показват последни данни на БНБ за платежния баланс на нашата страна. Балансът по текущата и капиталова сметка на България през април е..

публикувано на 17.06.24 в 12:39

ПП-ДБ няма да се отзове на поканата за разговори с ГЕРБ-СДС

Коалицията ПП-ДБ няма да се отзове на поканата на ГЕРБ-СДС за преговори за съставяне на правителство и законодателни приоритети. Това съобщиха от ПП-ДБ за БНР. Разговорите с третата политическа сила трябваше да започнат в 15 часа. " Благодарим за отправената покана от днес за днес", посочват от формацията в своя позиция и подчертават, че..

публикувано на 17.06.24 в 12:33
Президентът Румен Радев, който е на официално посещение в Черна гора, пристига в Президентския дворец (Плави дворац), където го посреща президентът на Черна гора Яков Милатович, 17 юни 2024 г.

Румен Радев обсъжда с черногорския си колега задълбочаване на сътрудничеството с Подгорица

Президентът Румен Радев обсъжда с черногорския си колега Яков Милатович възможностите за задълбочаване на сътрудничеството на двете страни в областта на икономиката, образованието и отбраната, както и регионалното сътрудничеството в Югоизточна Европа. Мира Стефанова с още информация. Официалната визита на българския държавен в Черна гора..

публикувано на 17.06.24 в 12:08
Премиерите на Гърция Алексис Ципрас (вляво) и на Северна Македония Зоран Заев при подписването на Преспанския договор - 17 юни 2018

Атина пак настоя Скопие да спазва Преспанския договор, гръцки националисти на протест

Атина предупреди Скопие за рисковете от неспазване на Преспанското споразумение.  Днес се отбелязват шест години от подписването на договора. Националистите подготвят протести. Министърът на външните работи Герапетридис заяви в интервю за гръцките медии, че Преспанският договор е ратифицирано международно споразумение, което трябва да се..

публикувано на 17.06.24 в 11:52
Рейчъл Рийвс

Лейбъристите ще опитат да подобрят пост-Брекзит търговската сделка с ЕС

Лейбъристите ще се опитат да подобрят елементи от търговската сделка на Обединеното кралство с ЕС, заяви в интервю за "Файненшъл таймс" министърът на финансите в сянка Рейчъл Рийвс. Рейчъл Рийвс посочи, че повечето компании за финансови услуги "не смятат Брекзит за страхотна възможност за техния бизнес". Въпреки че лейбъристите остават..

публикувано на 17.06.24 в 11:43
Костадин Костадинов

Костадин Костадинов: Задава ли се кабинет "Орешарски - 2"?

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заговори за нови избори и попита задава ли се правителство "Орешарски - 2". В публикация във Фейсбук той посочва, че е все по-вероятно служебният кабинет да остане като редовен, с мандат на ГЕРБ и подкрепен от ДПС, ИТН, "Величие" и БСП. В такъв случай съдбата на ГЕРБ е ясна, смята Костадинов...

публикувано на 17.06.24 в 11:33