Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади творци с нов поглед към "Пространства"-та откриват изложба в Монтана

Снимка: Ивайло Николов Личен архив; Колаж: Радио ВИДИН

Изложбата "Пространства" (сценография и скулптура) ще бъде открита в Монтана. Авторите – Михаела Каменова, Ива Гикова и Ивайло Николов, са амбицирани да покажат на местната публика нещо ново и различно. Михаела Каменова, по чиято идея се осъществява изложбата, ще участва със скулптура от метал и керамика:

Има вече по-различно виждане в изкуството, по-освободено. Ние искаме да покажем, че работим в тази посока, както и че не само традиционното може да бъде качествено, а също така и разни по-новаторски, експериментални творби.


Ивайло Николов и Ива Гикова са творчески тандем от години. Двамата ще представят работни скици и фотографии на свои общи произведения. Идеята е публиката да получи възможност да вникне в същността на сценографията, обясни Ивайло Николов:

Ние ще представим фотографии от няколко представления, които през последните години постигнаха успех на различни фестивали. Подбрахме ги да са жанрово и стилово различни, тоест от куклен театър до драматичен театър за възрастни. Обикновено публиката вижда готовия продукт – представлението, но ние сега искаме да покажем откъде тръгва всичко – първоначални скици, хрумки...

Откриването на изложбата "Пространства" е днес, от 17:30 часа, в експозиционна зала "Кутловица" в Монтана.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.