Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карадайъ: ДПС няма да промени политиката си на опозиционна сила и ще подкрепи вота на недоверие към кабинета Борисов

| обновено на 26.12.17 в 18:46
Снимка: БГНЕС

ДПС няма да промени политиката си на опозиционна сила след предколедното обръщение на почетния председател на партията Ахмед Доган. Това обяви лидерът на Движението Мустафа Карадайъ на възпоменателен митинг в Момчилград. Той отправи призив към избирателите на ДОСТ да се завърнат в ДПС.
Днес в област Кърджали ДПС проведе поредица от мероприятия, посветени на 33-тата годишнина от така наречения "Възродителен процес“. 

Около 2 хиляди души се включиха във възпоменателен митинг в кирковското село Могиляне в памет на жертвите на "Възродителния процес" от преди 33 години.

Селото е знаково, защото там са загинали трима души при сблъсъци с милицията през зимата на 1984 година.

На възпоменателния митинг присъства почти цялото ръководство на ДПС. Малко преди това посланикът на Република Турция у нас Хасан Улусой и главният мюфтия на Република България поднесоха цветя на гроба на загиналата 18-месечна Тюркян, но не се включиха в събитието.

Официалната трактовка на Община Кирково, организатор на митинга, е, че това е било частно посещение.


За обединение призова лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на възпоменателния митинг. 

Всеки, който работи срещу нашето единства работи срещу нас, заяви той.

Всеки един, който работи против това наше обединение, не е наш опонент. Той е наш враг. Ако е един от нас, той е предател. 

От трибуната той призова членовете на ДОСТ да се присъединят към ДПС, като изтъкна, че този, който е бил заблуден, той ще бъде приет в ДПС, но тези, които са от редиците на ДПС, са предатели и те няма да бъдат взети обратно в движението. 

Тези, които имат честни сърца и души, тези, които пред себе си могат да кажат "да, аз сгреших", те ще намерят правилния път и те имат място под знамето на движението за права и свободи. 


ДПС ще подкрепи вота на недоверие към кабинета Борисов, заяви в Момчилград Мустафа Карадайъ. След  предколедното обръщение на почетният председател на ДПС Ахмед Доган няма да има промяна в политиката на партията. 

Движението за права и свободи има различни политики в различни сектори. В тази част ние сме опозиция в това НС засега. 

ДПС ще се съобрази с отговорността, която носи България за провеждането на европредседателството, но няма да отстъпи от защитата на демокрацията, заяви още той. 


Успоредно с възпоменателните митинги на ДПС в района свои прояви имаше и партия ДОСТ. Програмата им беше направена така, че те да не се засичат с проявите на ДПС.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Калин Стоянов

Калин Стоянов за пожарите: Няма застрашени населени места и бедстващи граждани

Към момента няма застрашени населени места, както и бедстващи граждани. Ситуацията постепенно се нормализира в цялата страна.  Това заяви пред БНР служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.  По думите му все още обстановката  остава сложна .  220 пожара у нас за денонощие. Опасност за населени места няма Продължава..

публикувано на 15.07.24 в 10:52

Социалното министерство предлага линията на бедност през 2025 г. да стане 638 лв.

Социалното министерство предлага през следващата година линията на бедност в страната да се повиши на 638 лева. Проектът на постановление е публикуван за обществено обсъждане. Повишението е със 112 лева спрямо сегашният размер от 526 лева. Линията на бедност по закон се актуализира ежегодно спрямо данните от изследването на "Евростат" -..

публикувано на 15.07.24 в 10:39
Поддръжници на Фреди Белери пред Апелативния съд в Тирана, 25 юни 2024 г.

В Атина очакват пристигането на Фреди Белери

Журналисти и симпатизанти на евродепутата Фреди Белери очакват днес в Атина пристигането му. Той получи отпуск от затвора в Албания, за да положи клетва в Европарламента. Процесът срещу него предизвика силно напрежение в отношенията на Тирана с Атина. Днес Фреди Белери беше освободен от затвора в Албания с петдневна отпуска, за да положи клетва..

публикувано на 15.07.24 в 10:19

Плевен е домакин на кръгла маса, посветена на пътната инфраструктура

Плевен е домакин на кръгла маса на тема "Стратегическите приоритети, свързани с пътната инфраструктура и организация на движението"  в региона. Акцент в дискусията е изграждането на обходния път на областния град. Кръглата маса е организирана от регионалните колегии на архитектите, инженерите в инвестиционното проектиране, Камарата на..

публикувано на 15.07.24 в 10:04
Костадин Костадинов

Костадин Костадинов: ПП-ДБ да върнат мандата веднага след получаването му

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов призова ПП-ДБ да върнат мандата за съставяне на правителство веднага след като го получат.  Според него евентуално искане за отлагане на връчването му с два месеца, каквато информация се появи, е публично признание за политическо безсилие. В очакване на втория мандат Костадинов предлага, ако..

публикувано на 15.07.24 в 09:50
В Солун, 12 юни 2024 г.

Екстремните жеги в Гърция продължават

Продължава екстремната вълна на високи температури в Гърция и днес. Спряха влакове поради повреда на железопътната мрежа. Прекратено е движението на влакове от Патра към Пелопонес поради повреда на железопътните релси от високите температури. Има отсечки с разтопени релси, казаха пред медиите от ръководството на железопътната компания...

публикувано на 15.07.24 в 09:37

Един загинал и трима ранени при тежка катастрофа на пътя за Гърция

Един човек е загинал, а други трима са ранени при тежка катастрофа на международния път за Гърция през прохода "Маказа". Инцидентът е станал около 7:30 часа в участъка между селата Садовица и Загорско. Според източници на БНР са се сблъскали две коли - с гръцка и румънска регистрация, като жертвите са пътували в гръцкия автомобил...

публикувано на 15.07.24 в 09:17