Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симо Лазаров чества 70-годишен юбилей

БНР Новини
Проф. Симо Лазаров и Росица Бечева в студиото на „Артефир”
Снимка: Емил Николов
С авторски концерти, изложба и представяне на книгата „В света на електронната музика на композитора Симо Лазаров” на Росица Бечева започнаха честванията на 70-годишния юбилей на един от основоположниците на електронната и компютърната музика в България.
Инициатор на тържествата е Нов български университет, където Симо Лазаров е почетен професор и създател на първата специалност „Компютърно музициране” у нас.
Монографията на д-р Росица Бечева от департамент „Музика” на НБУ е първото цялостно изследване на творчеството на композитора с акцент върху неговите аудиовизуални, мултимедийни и мега спектакли. Специално внимание е отделено на преподавателската и продуцентската дейност на музиканта, който успява да осигури многобройни привърженици и международно признание на българската електронна музика.
Юбилейните тържества ще продължат със среща с целия екип от музиканти, благодарение на които излизат книгата  и изложбата „В света на електронната музика на композитора Симо Лазаров” на 12 април от 14.30 ч. в НБУ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.