Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Русия искат оставки заради трагедията в Кемерово

| обновено на 27.03.18 в 11:36
Руският президент Владимир Путин пристигна в Кемерово
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На митинг в руския град Кемерово жители на града и областта поискаха оставка на регионалните власти заради пожара в търговския център „Зимна вишна“, при който по официални данни загинаха 64 души, съобщава „Комерсант“.

По данни на изданието в центъра на града са се събрали около 1 500 души.

Президентът Путин, който пристигна в Кемерово, заяви, че виновните ще бъдат наказани и че ще има кадрови промени, но призова да не се бърза с посочване на виновниците.

Всеки, който трябва да отговаря, ще отговоря, независимо от статуса си, коментира президентът.

Междувременно избрани от митинга активисти провериха всички морги в града заради подозренията, че властите крият истинския брой на жертвите. В интернет се появиха твърдения, че загиналите са стотици. Според активистите проверката е показала, че официалната информация е вярна.

Повечето от митингуващите обаче отказаха да повярват, пише tsargrad.tv.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Владимир Путин посети импровизиран мемориал за жертвите от пожара в Кемерово.

41 деца сред 64-мата загинали в Кемерово, Путин критикува престъпното безхаберие

41 деца са сред 64-те загинали в търговско-развлекателния център „Зимна вишна“ в руския град Кемерово, съобщи агенция Интерфакс, която се позова на списък на жертвите, до който са имали достъп роднини. Голям брой тела остават под руините..

обновено на 27.03.18 в 10:59

Потвърдена е смъртта на 64 души при пожара в Кемерово

Руският президент Владимир Путин пристигна в сибирския град Кемерово, където в неделя в голям пожар в търговски център загинаха 64 души. Руският президент ще посети мястото на трагедията и ще изслуша докладите на службите за извънредни ситуации и на..

публикувано на 27.03.18 в 08:28

Девет деца са сред 64-мата загинали в пожара в мол в руския град Кемерово

Потвърдена е смъртта на най-малко 64 души, сред които 9 деца, в резултата на големия пожар в мол в руския сибирски град Кемерово, съобщи РИА Новости, позовавайки се на руското министерство на извънредните ситуации. Издирват се 16 души, а част..

обновено на 26.03.18 в 09:01
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мамуду Гасама беше приет от френския президент Еманюел Макрон

Макрон дава френско гражданство на мигрант, спасил висящо от 4-ия етаж момче (ВИДЕО)

Млад мигрант от Мали, спасил 4-годишно момче, висящо от балкон на 4-ия етаж в Париж, като се изкачи по фасадата на сградата с голи ръце, ще получи френско гражданство, съобщи президентът Еманюел Макрон. На Мамуду Гасама, който се срещна днес с..

публикувано на 28.05.18 в 12:30