Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов: През юни новият закон за шума ще бъде приет

Пет заведения на Южния плаж в Слънчев бряг трябва да бъдат съборени, защото са незаконни

| обновено на 04.06.18 в 18:41
Заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Пет заведения на Южния плаж в Слънчев бряг трябва да бъдат съборени, защото са незаконни. Това са шумните дискотеки, които бяха проверявани заради силната музика миналото лято. Сигнал е подаден от вицепремиера Валери Симеонов. Според него са незаконни и паркингите и бариерите на общинския път към увеселителните обекти. 

Дискотеките на Южния плаж в Слънчев бряг са построени без проекти, без строителни разрешителни и са опасни за хората, каза Симеонов.

"Без всякакви одобрения, без всякакви разрешения. И те ще бъдат премахнати - пет обекта са там, абсолютно незаконно. Те са в Града на греха. Там има незаконни паркинги, там има незаконни навеси, там решил Маджо, Брендо, какви са там някакви и си направили каквото си искат." 

Днес вицепремиерът се срещна с началници на държавни институции, които ще инспектират туристическите заведения и хотели през сезона. 
През юни новият закон за шума ще бъде приет, категоричен беше Валери Симеонов. В него изрично е написано, че обществените прояви не попадат в ограничението за силна музика.
Между 23.00 и 8.00 часа отново е имало опит вицепремиерът да не бъде допуснат до заведение по време на направена проверка на 1-ви юни, обясни той: 
"Може би сградата пак е сменила собствеността вероятно. Някакви яки момчета, опитват се да ме спрат. Даже да не ме познават, имаше няколко човека от полицията, униформени полицаи. Опитаха се да не ме пуснат. Управителят, беше му казано да спре музиката. Спря я веднага. Бяха изготвени съответните предупредителни актове".
Следващата проверка ще бъде на предстоящо откриване на голямо заведение, обеща Симеонов и уточни още, че убийството, което стана в комплекса в събота, е битова драма и няма да повлияе на туристите: 
"Няма как да промени общото впечатление, че българският туристически сезон е най-обезпечен от гледна точка на терористична атака".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Людмила Петкова

Людмила Петкова отрече да е участвала в срещи с представители на КОНПИ и НАП

Вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова отрече да е участвала в срещи с представители на Антикорупционната комисия или Националната агенция за приходите, свързани с твърденията за оказван натиск върху представители от ДПС.  По-рано днес народни представители от ДПС, лоялни на Ахмед Доган, излязоха с позиция, в която казват, че не са получили..

публикувано на 30.07.24 в 16:24
Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов дава брифинг след срещата в НС с Красимира Катинчарова - нечленуваща в парламентарна група (от бившата ПГ

Докъде стигнаха разговорите на ИТН в търсене на подкрепа за кабинет с третия мандат

С неуспех завърши първата среща, организирана от ИТН, в търсене на подкрепа за съставяне на правителство с третия мандат. Те не приеха условието на депутатите от разпадналата се група на "Величие". ИТН получи третия мандат: Ще разговаряме с всички, за кабинет е нужна широка подкрепа Три от големите парламентарни формации потвърдиха, че не биха..

публикувано на 30.07.24 в 15:53

Трето дете е починало след нападението с нож в град Саутпорт

Трето дете е починало след нападението с нож в детска занималня в град Саутпорт, Северозападна Англия, съобщиха от местната полиция. Пет деца и двама възрастни остават в тежко състояние.  9-годишното дете е починало в резултат на получените наранявания.  Властите смятат, че двамата възрастни са били ранени, докато се опитвали да защитят децата,..

публикувано на 30.07.24 в 15:51
Богомил Николов

Богомил Николов: Нямаме регистър на енергийно бедните, никой не иска да свърши работата

След година и половина битовите потребители излизат на свободния пазар на ток, а все още не се знае колко са енергийно бедните домакинства в България. След като бе приета дефиниция, законът предвиди създаването на регистър на енергийно бедните. Това каза Богомил Николов от „Активни потребители“ в интервю пред БНР за л иберализацията на..

публикувано на 30.07.24 в 15:48

Системата BG-Alert е задействана в района на Струмяни, където се развива огромен пожар

Предупреждение за евакуация издаде системата BG-ALERT за жителите на села в община Струмяни, първо в Каменица и Кърпелево, заради големия пожар, който избухна в района. Пожар е избухнал край границата с РСМ, евакуират хората от с. Каменица В потушаването на огъня са се включили и хеликоптери, на терен са пожарникари и доброволци, съобщи..

публикувано на 30.07.24 в 15:16
Деница Сачева

Сачева: ГЕРБ-СДС няма да подкрепи друг мандат за правителство, срещите са добра основа за следващото НС

Многократно сме казали, че няма да подкрепяме други мандати, освен първия, коментира пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева преди началото на заседанието на Комисията по европейски въпроси. При първия мандат предложихме всички тези срещи, припомни тя. По думите ѝ е хубаво да има диалог, да се провеждат срещи...

публикувано на 30.07.24 в 14:53

Пожар е избухнал край границата с РСМ, евакуират хората от с. Каменица

Пожар е избухнал в планината Малешево и се разпространява в посока към селата по границата с Република Северна Македония. Застрашени са жителите на село Каменица и е започнала евакуация. На място е пристигнал и директорът на ГДПБЗН Александър Джартов. Два самолета от планината Славянка са пренасочени към Малешево и са направили обливания в..

публикувано на 30.07.24 в 14:14