Бъди какъвто си

Предаването „Бъди какъвто си“ е създадено през лятото на  2007 година с идеята да популяризира българската поп и рок музика.

В рамките на предаването бе класацията за нова музика „Ескалатор топ 20“, която от началото на 2018 година се трансформира в самостоятелната класация „БНР ТОП 20“.

Предаването „Бъди какъвто си“ можете да слушате всяка сряда след новините в 15:10 часа до 16.00 часа по програма „Хоризонт“ на БНР.

Атрактивното поднасяне на информацията е приоритет.

Автор и водещ е Жени Монева. 

Публикации

Групата „Airbag“ за предстоящото си участие на фестивала "Eurosonic Noordeslag 2022"

Синтипоп групата „Airbag“ е създадена от братята Петко и Николай Славови през 2005 година в София.  За концертните изяви към състава се присъединяват китарист и барабанист.   Петко и Николай имат и свои самостоятелни музикални проекти и изяви, не само..

публикувано на 12.01.22 в 16:26

Групата "Innerglow" дебютира с албума „Satellites” и каза: "Смисълът на музиката е да ни свързва"

  След дългогодишно присъствие на българската музикална сцена електророк групата "Innerglow" издаде дебютния си албум. Нарече го „Satellites” ("Сателити") и направи премиера с клубен концерт на 27 ноември 2021 година. Триото е в състав: Тодор Ковачев- водещ..

публикувано на 10.01.22 в 15:35

Intelligent Music Project представя България на "Евровизия 2022" с песента "Intention"

 Формацията Intelligent Music Project  ще представи България в конкурса „Евровизия“ в Торино, Италия, през май 2022 г. Д-р Милен Врабевски е автор на музиката и текста в  българската песен за „Евровизия“, той е и създателят на формацията Intelligent Music..

публикувано на 13.12.21 в 12:42

Българската супергрупа Intelligent Music Project издаде шестия си албум „The Creation”

„ The Creation ” не прави изключение от установената от групата Intelligent Music Project традиция - в албумите им да участват световноизвестни изпълнители. Изненадата в новия проект са двамата легендарни барабанисти – Боби Рондинели (Rainbow, Black..

публикувано на 15.03.21 в 10:15

Дара и Ива Екимови със спомените си за Дими от "Сленг"

Дара Екимова смело върви по пътя на своя баща Димитър Екимов, който създаде група "Сленг" и остави в наследство един от най- стойностните песни в българската рок история. Заедно с майка си известният пиар Ива Екимова разказаха интересни моменти от..

публикувано на 26.08.20 в 10:07

Дони и Нети с албум за двадесетата им годишнина

За артистичното семейство Добрин Векилов- Дони и Антоанета Добрева-Нети 2020 година е специална. Отбелязват я с албума, който озаглавиха просто "2020". В него събраха неиздавани и нови песни, създадени след албума им "Този филм" от 2005 година...

публикувано на 17.07.20 в 08:22

Стефан Диомов с авторска фотоизложба "Светът"

От известно време Стефан Диомов разделя страстта си към музиката с друго свое много любимо занимание - пътешествията по света, запечатани с фотографии.  Седем са фотоизложбите, които бургаският композитор представя пред публиката, но за първи път показа..

публикувано на 16.07.20 в 08:14

Alma с позитивното послание "Be Alright" в новия си сингъл

Преди две години сингълът „Perfect“ постави началото на самостоятелната кариера на Алма Тимъти Доудъл. Най- новата песен на Алма  „Be Alright“ е написана в съавторство с известния румънски продуцент Моноар и излезе по време на социалната изолация от..

публикувано на 30.06.20 в 13:15

"Латино момиче"- лятното предизвикателство на "Диана Експрес" за 2020 година

В последните няколко години групата "Диана Експрес" традиционно издаваше сингъл с две нови песни, но тази година заради пандемията от коронавируса, новата песен е само една- "Латино момиче". Автор на музиката и текста е композиторът Митко Щерев. Това е..

публикувано на 30.06.20 в 08:23

Жана Бергендорф: "Музиката е най- красивият език на света"

"Моят път започна от Детския радиохор на Българското Национално Радио и академик Христо Недялков. За мен той беше велик човек."- това сподели при гостуването си в предаването за българска музика "Бъди какъвто си" Жана Бергендорф. Тя се развива като певица..

публикувано на 30.01.20 в 17:49