Бъди какъвто си

Предаването „Бъди какъвто си“ е създадено през лятото на  2007 година с идеята да популяризира българската поп и рок музика.

В рамките на предаването бе класацията за нова музика „Ескалатор топ 20“, която от началото на 2018 година се трансформира в самостоятелната класация „БНР ТОП 20“.

Предаването „Бъди какъвто си“ можете да слушате всяка сряда след новините в 15:10 часа до 16.00 часа по програма „Хоризонт“ на БНР.

Атрактивното поднасяне на информацията е приоритет.

Автор и водещ е Жени Монева. 

Публикации

Българската супергрупа Intelligent Music Project издаде шестия си албум „The Creation”

„ The Creation ” не прави изключение от установената от групата Intelligent Music Project традиция - в албумите им да участват световноизвестни изпълнители. Изненадата в новия проект са двамата легендарни барабанисти – Боби Рондинели (Rainbow, Black..

публикувано на 15.03.21 в 10:15

Дара и Ива Екимови със спомените си за Дими от "Сленг"

Дара Екимова смело върви по пътя на своя баща Димитър Екимов, който създаде група "Сленг" и остави в наследство един от най- стойностните песни в българската рок история. Заедно с майка си известният пиар Ива Екимова разказаха интересни моменти от..

публикувано на 26.08.20 в 10:07

Дони и Нети с албум за двадесетата им годишнина

За артистичното семейство Добрин Векилов- Дони и Антоанета Добрева-Нети 2020 година е специална. Отбелязват я с албума, който озаглавиха просто "2020". В него събраха неиздавани и нови песни, създадени след албума им "Този филм" от 2005 година...

публикувано на 17.07.20 в 08:22

Стефан Диомов с авторска фотоизложба "Светът"

От известно време Стефан Диомов разделя страстта си към музиката с друго свое много любимо занимание - пътешествията по света, запечатани с фотографии.  Седем са фотоизложбите, които бургаският композитор представя пред публиката, но за първи път показа..

публикувано на 16.07.20 в 08:14

Alma с позитивното послание "Be Alright" в новия си сингъл

Преди две години сингълът „Perfect“ постави началото на самостоятелната кариера на Алма Тимъти Доудъл. Най- новата песен на Алма  „Be Alright“ е написана в съавторство с известния румънски продуцент Моноар и излезе по време на социалната изолация от..

публикувано на 30.06.20 в 13:15

"Латино момиче"- лятното предизвикателство на "Диана Експрес" за 2020 година

В последните няколко години групата "Диана Експрес" традиционно издаваше сингъл с две нови песни, но тази година заради пандемията от коронавируса, новата песен е само една- "Латино момиче". Автор на музиката и текста е композиторът Митко Щерев. Това е..

публикувано на 30.06.20 в 08:23

Жана Бергендорф: "Музиката е най- красивият език на света"

"Моят път започна от Детския радиохор на Българското Национално Радио и академик Христо Недялков. За мен той беше велик човек."- това сподели при гостуването си в предаването за българска музика "Бъди какъвто си" Жана Бергендорф. Тя се развива като певица..

публикувано на 30.01.20 в 17:49

Лили Иванова за албума "Севдана" и трите концерта в София: " Искам да съм перфектна"

Лили Иванова озаглави най- новия си албум   „Севдана“ по едноименната класическа пиеса на композитора Георги Златев- Черкин. Премиерата ще се състои на 8-ми декември, в деня на първия от серията концерти в зала 1 на НДК в София. Специално за..

публикувано на 20.11.19 в 16:34

Деси Добрева подготвя впечатляващо концертно шоу в зала 1 на НДК на 12-ти ноември

Деси Добрева е подготвила 30 песни за своя грандиозен концерт на 12-ти ноември в престижната зала 1 на НДК в София. За предаването „Бъди какъвто си“ Деси Добрева сподели: „Подготвям с много голямо желание и нетърпение този концерт, защото той ще..

публикувано на 07.11.19 в 14:36

Кирил Маричков с награда на 23-тия София филм фест

Кирил Маричков ще бъде отличен с Наградата на София на Столичната община на 23-тото издание на София филм фест. В чест на легендарния български рок музикант ще бъде показан филмът „Щурците – 20 години по-късно”, заснет през 1988 година от режисьора и..

публикувано на 19.02.19 в 16:41