Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защо Туитър ще спечели Световното футболно първенство

Последната Световна купа увеличи приходите на Туитър за второто тримесечие с 24 млн. долара

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Експерти твърдят, че Бразилия и Германия са фаворити за спечелването на Световната купа, стартиращ на 14-ти юни в Русия, но някои борсови анализатори залагат на компанията Twitter, съобщава агенция MarketWatch.

Платформата на социалните медии отчете солиден ръст на нейните потребители и респективно добър тласък на приходите по време на последната Световна купа по футбол преди четири години, преди видео споделянето да се превърне в един от водещите фокуси за компанията. Сега Twitter Inc. има по-прецизна платформа и стратегия, което означава, че предстоящото футболно събитие може да даде още по-голям тласък на компанията спрямо 2014-а година.

"Партньорството на Twitter с Fox Sports ще осигури почти в реално време информация за всеки един от головете, които ще бъдат отбелязани по време на световното първенство в Русия, а видеата ще се окажат основна сила за социалната медия, като те вече допринасят за половината от общите приходи на компанията", написа анализаторът на банката JP Morgan Дюг Анмът. С оглед на това анализаторът на водещата американска банка очаква поскъпване на Twitter Inc. до 50 долара за акция. Трябва да се има предвид, че по време на вчерашната търговия на Уолстрийт акциите на Twitter поскъпнах с близо 5% до 43,50 долара за барел, достигайки по този начин най-висока стойност от април 2015-а година насам. В рамките на последните 12 месеца, акциите на социалната медия скочиха със 154%, като в същото време широкият фондов индекс S&P500 нарасна със скромните 15 на сто.

Съгласно сделката на Twitter с Fox Sports, социалната мрежа ще качва видеозаписи от всички отбелязани голове на световното футболно първенство в Русия "в рамките на секунди" и ще предоставя клипове с интервюта на отделните играчи.

Световната купа по футбол може да повлияе на финансовите резултати за второто и третото тримесечие, с потенциал за увеличаване на месечните и ежедневните активни потребители, особено на тези в чужбина. През 2014-а година ръководството на Twitter заяви, че Световното първенство в Бразилия не е оказало влияние върху месечните активни потребители.

Анализаторът на компанията MKM Partners Роб Сандерсън пък написа преди седмица, че Световната купа през 2014-а година вероятно е довела до около 24 млн. долара допълнителни приходи за Twitter в рамките на второто тримесечие и смята, че предстоящото от 14-и юни световно футболно събитие в Русия може да се окаже още по-печелившо, като консенсусните оценки предполагат допълнително нарастване на приходите с около 30 млн. долара.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

22.09.24 Законите на Мърфи

Рубриката от 22.09.24 година.

публикувано на 22.09.24 в 11:24
Катя Паскалева

Катя Паскалева - актриса като картина

Катя Паскалева е една от енигмите на българското кино и българския театър. Звездата ѝ изгрява със знаменитата роля в "Козият рог", а до края на живота си Катя Паскалева се снима в над 20 филма и прави десетки впечатляващи роли в театъра. Наричат я актрисата – картина. Красотата ѝ, бликаща от дълбоките ѝ и чувствени бадемови очи, е покоряваща, а мащабите..

публикувано на 18.09.24 в 03:00

15.09.2024 Законите на Мърфи

В звуковия файл можете да чуете рубриката " Законите на Мърфи" от 15 септември 2024 г. Водещ - Даниела Якова

публикувано на 16.09.24 в 09:21

Възрастова астрология

Астроанализът според годините на човека се нарича още Възрастов хороскоп. Той има 12- годишна периодичност, в която всеки цикъл се нарича "знак". Тази структура установява съответствие между 12-те знака и 12-те възрасти на човека. Те имат свои особености и за да бъдат разбрани, помага съответният знак. Човекът е подвластен на 12..

публикувано на 15.09.24 в 11:15

08.09.24 Законите на Мърфи

Рубриката от 08.09.24 година.

публикувано на 08.09.24 в 08:15
Законите на Мърфи

01.09.24 Законите на Мърфи

Рубриката от 01.09.24 година.

публикувано на 01.09.24 в 08:15
Слав Киров

Екстремните спортове 18 - 25 август 2024

Слав Киров постигна 6 място на Световното първенство по спортно катерене за юноши и девойки , в Гуянг, Китай. Победи японецът Юсуки Сугимото, а втори се класира румънецът Дариус Рапа, следван от Шион Омата, Япония. В другата възрастова група Боян Киров се класира на 19 място при юношите, а Валисия Мей - на 28 място. Николай Николов победи в..

публикувано на 25.08.24 в 14:52