Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рали „България 2018“ отново кандидат за кръг от европейския шампионат

Снимка: БГНЕС

Най-престижното състезание в автомобилния спорт – рали „България“ тази година отново е кандидат да стане кръг от европейския шампионат. Решението е взето по време на последното заседание на управителния съвет на автомобилната ни федерация. Ръководството на централата реши още да смени директора на надпреварата.

От тази година този пост заема0 Александър Ковачев, който замени досегашния директор Слави Славов. Заместник – председателят на федерацията ще има за задача са води преговорите с фирмата “Eurosport events“, която държи правата за европейския рали шампионат.

„Към момента има 3 варианта на трасе. Запазваме старта във Варна, така както е било първото рали „Златни“. Връщаме се към Албена. Доколкото можем да възродим старите спомени на любителите на автомобилния спорт и хубавите спомени от първата победа на Илия Чубриков. Тази година, късното провеждане на ралито, през октомври е за да отвоюваме кандидатското право на ралито за следващата година. Тогава то навършва 50 години и се надяваме отново да бъде кръг от европейския шампионат за да може най-добрите пилоти в Европа да дойдат и да участват в България“, заяви специално за предаването „На финала“ президентът на БФАС Владимир Илиев.

Рали „България“ отпадна от календара на европейския рали шампионат през 2013 година, когато за промоутър беше избрана фирмата “Eurosport events“. Тази година надпреварата ще се проведе между 12 и 14 октомври.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Австралийски спринтьор спечели 17-тия етап във Вуелтата

Австралийският спринтьор Кейдън Гроувс от Алпецин-Декьонинк спечели 17-ия етап от Колоездачната обиколка на Испания - 141,5 километра от Арнуеро до Сантандер. Гроувс, който е носител на "зеленото трико" за най-активен състезател, регистрира третия си етап успех във Вуелтата тази година с време от 3 часа, 32 минути и 14 секунди. В оспорван финален..

публикувано на 04.09.24 в 19:44

Германия ни спря на европейското по водна топка

България допусна поражение в плейофите за класиране на четвъртфиналите на Европейското първенство по водна топка за юноши до 19 години (група "D", дивизия 2), което се провежда в Бургас. "Трикольорите" загубиха с с 9:24 (2:5, 3:6, 2:6, 2:7) срещу Германия. Със седем попадения за българския тим се отличи Самуил Иванов. По един гол добавиха още Даниел..

публикувано на 04.09.24 в 18:35
Ива Иванова

Ива Иванова отпадна във втория кръг на девическия турнир на US Open

Обещаващата млада българска тенисистка Ива Иванова отпадна във втория кръг на сингъл при девойките на Откритото първенство на САЩ по тенис. Иванова отстъпи с 1:6, 1:6 от Валъри Глозмън (САЩ). Така Иванова ще продължи участието си в турнира само в надпреварата на двойки. Срещата на сингъл днес продължи едва 65 минути, а българката започна много лошо. Тя..

публикувано на 03.09.24 в 20:06
Национален отбор на България по волейбол за младежи до 20

Младите ни волейболисти - сред най-добрите четири в Европа

България се наложи с 3:0 (25:18, 25:17, 25:21) гейма над Испания и завърши на първа позиция в група 2 на Европейското първенство по волейбол за младежи под 20 години в Гърция и Сърбия. Следващият съперник на българите, които вече си бяха осигурили класирането сред най-добрите четири, ще бъде Украйна или Сърбия. България започна убедително. В първия..

публикувано на 03.09.24 в 20:01

Проведоха контролно за състава ни за Балканското първенство по спортна гимнастика

Българската федерация по гимнастика организира серия контролни състезания за определяне съставите за Балканското първенство по спортна гимнастика за юноши, младежи и девойки, което ще се проведе от  19 до 21 септември в тренировъчната "Арена София" в столицата. В селекцията днес при девойките в зала "Раковски" участваха 23 състезателки от 10 клуба...

публикувано на 03.09.24 в 18:44

Обявиха програмата за следващите четири кръга от Първа лига

Спортно-техническата комисия към Българският футболен съюз обяви програмата за мачовете от следващите четири кръга в Първа лига. Българският шампионат ще бъде подновен на 13 септември със среща деветия кръг между Локомотив Пловдив и Хебър, веднага след паузата за двубоите на националните отбори от Лигата на нациите.  За същия кръг, но на 16..

публикувано на 03.09.24 в 18:40
Светослав Дяков

Светослав Дяков: След като Лудогорец няма доверие в мен, нямам място тук

Бившият капитан и помощник-треньор на Лудогорец Светослав Дяков обясни внезапната си раздяла с клуба с текст в личния си профил във Фейсбук. Публикуваме мнението му без редакторска намеса: "След загубата от Карабах, треньорската смяна и решението на клуба не аз да водя временно отбора, а да дойде друг човек, не бил в кухнята на първия..

публикувано на 03.09.24 в 17:54