Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трасето на трамвай номер 6 ще бъде заменено от тролейбусна линия

Снимка: БГНЕС

Трасето на трамвай номер 6 ще бъде заменено от тролейбусна линия. Столичният общински съвет не се съобрази с настояването на организацията "Спаси София" да запази трамвайното трасе по  булевард "Арсеналски". 

До края на годината ще бъде пусната за движение тролейбусната линия, която ще замести движението на трамвай номер шест и ще стига до квартал "Манастирски ливади", съобщи заместник-кметът Евгени Крусев.

Тролеят ще върви по трасето на трамвая.

Движението на трамвай номер седем се измества от булевард "Скобелев". Така се удовлетворява искането на живеещите там.

Ще бъде изместен от едноколовозното трасе, където минава в момента, и се прави изцяло ново трасе, отдалечено на съответното разстояние от сградите.

Общинският съветник от БСП Милка Христова възрази срещу премахването на трамвайната линия номер шест в квартал "Лозенец". Тя предложи друг вариант:

"Гражданите на район "Лозенец" с премахването на трамвая губят един сигурен, гарантиран транспорт, тъй като какво пречи трамваят да се движи до стадион "Спартак", както е досега, и от там да се изгради тролейна линия до "Манастирски ливади".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Байдън категоричен: Победих Тръмп веднъж и ще го направя отново

Президентът на САЩ Джо Байдън проведе първата си самостоятелна пресконференция от ноември миналата година в рамките на юбилейната среща на НАТО. Това беше първото значимо медийно участие на президента Байдън след дебата с неговият конкурент за нов мандат – Доналд Тръмп. По време на едночасовата пресконференция, Байдън отговори на 19 въпроса и..

публикувано на 12.07.24 в 08:05

ООН прие проекторезолюция с искане към Русия да изтегли войските си от Запорожката АЕЦ

Общото събрание на ООН прие украинска проекторезолюция с искане към Русия "незабавно да изтегли войските си" от територията на Запорожката АЕЦ и да я върне под украински контрол. "За" документа са гласували 99 от 192 страни, предадоха световните агенции. Резолюцията "призовава към незабавно преустановяване на атаките от страна на Руската..

публикувано на 12.07.24 в 07:53
Борис Станимиров

Борис Станимиров: Катастрофата за партиите наближава, не смеят да дръпнат аварийната спирачка

Войната в ДПС донякъде е заплаха за политическата система. Не знаем тази война какви щети ще нанесе на двете страни, но тя променя цялата политическа картина . Това мнение изрази пред БНР Борис Станимиров, политически анализатор, бивш депутат от Реформаторския блок. "При това разделение, ако Движението бързо не се възстанови в..

публикувано на 12.07.24 в 07:52
Спасители работят на мястото на нощна атака с дрон срещу жилищна сграда в Харков, 4 април 2024 г.

Петима убити при руски удари в Донецка и Харковска области

Украинските власти съобщават за петима убити при руски удари в Донецка и Харковска области.  Русия е обстрелвала най-малко пет населени места в Донецка област. 12 души са били ранени в Мирноград, съобщи в Telegram областният управител Вадим Филашкин.  Двама души са били убити по време на руски обстрел по Новоселивка Перша и Сиверск. В..

публикувано на 12.07.24 в 07:48
Снимката е илюстративна

Защо баща на 2 деца с увреждания може да е личен асистент само на едното?

" Нямам право да се грижа за двете си деца " – това казва Виктор Горнаков от столичния район "Младост", баща на две деца с увреждания. 13-годишните момчета са близнаци, едното е със Синдром на Даун, другото – странен медицински случай – с инсулт на 3-годишна възраст. Виктор е личен асистент на едното дете, но не може да бъде такъв на..

публикувано на 12.07.24 в 07:41

Парламентът гласува проект за правилник за дейността му

В условията на промяна в парламентарните групи след разделянето на ДПС и в очакване за връчване на втория мандат на Продължаваме промяната- Демократична България, Народното събрание ще гласува проект на правилник. Временната комисия отхвърли предложението депутатите да не получават възнаграждения по време на предизборна кампания за..

публикувано на 12.07.24 в 07:33

Летище в Милано ще носи името на Силвио Берлускони

Вече е официално, че летище "Малпенса" в Милано ще носи името на бившия премиер на Италия Силвио Берлускони. Опозиция в Италия срещу идеята летище да носи името на Силвио Берлускони Това съобщи министерството на транспорта, ръководено от Матео Салвини. Уточнява се, че заповедта на Националния орган за гражданска авиация Enac, влиза в..

публикувано на 11.07.24 в 21:14