Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изграждат центрове за предоставяне на социални услуги

Чрез фонд „Социална закрила“ ще бъдат финансирани 68 проекта

Снимка: Светла Бондова

Управителният съвет на Фонд „Социална закрила“ одобри за финансиране 68 проекта за ремонт, оборудване и обзавеждане на материалната база за предоставяне на социални услуги.

От одобрените проектни предложения, чиято обща стойност възлиза на 1 733 942 лева, са на общински администрации и 10 на доставчици на социални услуги. 

Проектите целят изграждането на центрове и комплекси за предоставяне на социални услуги в общността, подобряване на условията на живот на хората, настанени в специализирани институции за предоставяне на социални услуги, както и подобряване на материалната база на помещения, в които се предоставят социални услуги. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спецакция за контрол на водачите на мотори, велосипеди и електрически превозни средства в Кюстендилско

Специализирана операция за контрол на водачите на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства започва в Кюстендилския регион, обявиха от Областната дирекция на полицията. Ще се следи за стриктното спазване на правилата за участие в движението, за правоспособността на водачите, ползването на защитни каски..

публикувано на 15.10.24 в 11:38

Милен Митев: Ще поддържаме защитена среда, в която журналистите да могат свободно да работят

Нереформираният модел на финансиране на обществените медии е основното предизвикателство пред дейността – това подчерта генералният директор на Българското национално радио Милен Митев на започналото в Съвета за електронни медии изслушване на кандидатите за поста за следващите три години.  Той акцентира върху ролята на диалога с работещите,..

публикувано на 15.10.24 в 11:33

НСИ: Рязко забавяне на годишната инфлация през септември до 1,2%

Инфлацията в нашата страна се забави рязко през септември до 1,2% от 2,1% през август, достигайки най-ниско ниво от март 2021 г. насам, показват данни на Националния статистически институт (НСИ). Спрямо август пък беше отчетена дефлация от 1%, след като през осмия месец на годината индексът на потребителски цени се повиши с 0,1% спрямо юли...

публикувано на 15.10.24 в 11:29

Телефонни измамници отмъкнаха 14 000 лева от 72-годишен от Севлиево

Телефонна измама по старата схема "пари за освобождаване на близък от ареста", разследва полицията във Велико Търново. Пострадал е 72-годишен мъж от Севлиево, който е дал всичките си спестявания.  Непознат мъж, представящ се за адвокат, е позвънил вчера по обяд на възрастния мъж и му обяснил, че синът му е блъснал човек с автомобила си, който на..

публикувано на 15.10.24 в 11:27

Последен ден, в който родителите на деца от I до IV и в VIII клас могат подадат заявления за 300 лева помощ за учебната година

Днес е последният ден, в който родителите на деца от 1-ви до 4-ти клас могат подадат заявления за еднократната помощ от триста лева за учебната 2024-2025-та година.  Тази помощ се полага и на учениците от 8-ми клас. Към момента по-активни са родителите на децата от началния курс.   В дирекциите "Социално подпомагане" в област Пазарджик са..

публикувано на 15.10.24 в 10:55

Близо 1000 арестувани за производство и разпространение на наркотици през септември

Близо 1000 души са задържани за престъпления, свързани с производство, преработване, държане и разпространение на наркотични вещества през септември. Малко над 500 са образуваните досъдебни производства. Това съобщиха от Специализираното междуведомствено звено, което включва представители на прокуратурата и МВР.  От там допълват, че по..

публикувано на 15.10.24 в 10:35

Джули Джеровиц: Да има международни санкции за унищожаване на културното наследство при военен конфликт

Налагане на международни санкции при престъпления, свързани с унищожаването на културното наследство при военен конфликт. Това предлага  в проектодоклад  канадската  депутатка Джули Джеровиц. Тя представи проекта си по време на провелата се в София парламентарна асамблея на НАТО. Част от него съдържа констатации за това как Русия има..

публикувано на 15.10.24 в 10:25