Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лагард представя на Г-20 доклад за последиците от обявените ограничения в световната търговия

Кристин Лагард
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Управляващият директор на МВФ Кристин Лагард обяви, че ще представи в днешния втори ден на срещата на Г-20 в Буенос Айрес доклад за последиците от вече обявените ограничения в световната търговия:
 
"В най-лошия случай при сегашните мерки може да се стигне до спад на световния Брутен вътрешен продукт от 0,5 процента, като не са взети предвид последните изявления".
   
Лагард отправи това предупреждение малко след като финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин заяви в аржентинската столица, че засега няма макроикономически въздействия върху най-голямата икономика в света.
   
През последните месеци САЩ и втората световна икономика Китай си размениха мита върху стоки в размер на 34 милиарда долара всеки. Тази седмица Тръмп заплаши с мита върху целия китайски износ за САЩ, който възлиза на 500 милиарда долара.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

МВФ: Вълната от нови мита съществено ще навреди на световния икономически растеж

Ден след като президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши с ескалация в търговския спор с Китай, Международният валутен фонд предупреди, че вълната от нови търговски мита съществено ще навреди на световния икономически растеж, предаде Ройтерс. "В..

публикувано на 21.07.18 в 19:54
Срещата на финансовите министри от Г-20 в Буенос Айрес

Финансовите министри от Г-20: Вносните мита са риск за глобалната икономика

Финансовите министри на страните от Г-20 са съгласни, че търговските спорове, кoито се разрастват и нормализацията на държавната намеса в големите световни индустрии представлява риск за глобалната икономика. Това заяви бразилският финансов министър..

публикувано на 22.07.18 в 00:54
ВИЖТЕ ОЩЕ

Fitch потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България

Международната рейтингова агенция Fitch потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута "BBB" с положителна перспектива, съобщиха от Министерството на финансите. Положителната перспектива отразява изгледите за..

публикувано на 27.04.24 в 11:30

Празник, посветен на певицата Гюрга Пинджурова в Трън

За осма поредна година Трън е домакин на празник, посветен на народната певица Гюрга Пинджурова. На открита сцена пред читалището, което носи нейното име, ще започне 5-часова програма с участието на самодейци - състави и изпълнители от Пернишко и..

публикувано на 27.04.24 в 11:20

За 10-и път: Фестивал събира български производители и потребители в Севлиево

В Севлиево се открива двудневният национален фестивал "Семе българско", на който се представят производители и занаятчии. Фестивалът традиционно е място за среща между потребители и български производители и дава възможност на представители на..

публикувано на 27.04.24 в 11:08
Еманюел Макрон по време на речта му в Сорбоната, 25 април 2024 г.

Тони Николов: Макрон бие камбаната за Европа

"Европа може да умре. Това зависи изцяло от нашия избор", каза френският президент Еманюел Макрон в драматична двучасова реч преди дни в Сорбоната. Макрон: Най-голямата опасност за сигурността на Европа е Русия да спечели войната срещу..

публикувано на 27.04.24 в 11:06

Гунтрам Волф: Шолц иска хем да помогне на Украйна, хем не иска тя да си върне Крим

Министър на отбранителната индустрия - така медиите в Германия описаха вицеканцлера и икономически министър Роберт Хабек след изненадващата визита в Украйна. Германия, която е упреквана от съюзниците си, че дълго време се колебаеше дали да доставя на..

публикувано на 27.04.24 в 10:51
Работник сред разрушения от руски въздушен удар в електроцентрала на украинската компания ДТЕК, 2 април 2024 г.

Русия е атакувала енергийни обекти в три украински области

Русия е атакувала енергийни обекти в три украински области тази нощ. По-рано Вашингтон обяви пакет в размер на 6 милиарда долара за поръчки на въоръжение за Украйна от американската индустрия. По данни от украинското командване са били..

публикувано на 27.04.24 в 10:44
Водещият кандидат на AfD за европейските избори Максимилиян Кра

Ще разклати ли шпионски скандал "Алтернатива за Германия" преди евровота?

"Деструктивни играчи от страната и чужбина дестабилизират демокрацията и държавата", заяви тази седмица Томас Халденванг, директор на Федералната служба за защита на конституцията - германската агенция за национална сигурност. Изказването му на..

публикувано на 27.04.24 в 10:25