Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Северна Корея е отхвърлила всички предложения на САЩ за ядрено разоръжаване

Автор:
Северна Корея
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Северна Корея е отхвърлила нееднократните предложения на Съединените щати за ядрено разоръжаване, в това число и изработването на точен график на процеса, съобщава CNN, като се позовава на дипломатически източници, предаде ТАСС. Според единия източник Вашингтон е правил и продължава да прави на Пхенян "конкретни предложения за пристъпване към и довеждане до край на пълно ядрено разоръжаване". Севернокорейското ръководство е отхвърлило всички тези предложения, описвайки ги като "гангстерски по своята същност". Северна Корея настоява, че ядреното ѝ разоръжаване трябва да бъде предшествано от отмяна на санкциите, наложени от Съединените щати, както и от подписване на мирен договор.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С безплатно и анонимно тестване започва антиспин кампанията в Монтана

Информационна антиспин кампания за повишаване информираността сред жителите на Монтана започва днес с безплатно и анонимно тестване. Представители на хигиенната инспекция започват кампанията си от басейн край Монтана. От 10:30 до 12:30 часа всеки желаещ ще може да се изследва безплатно и анонимно за СПИН. Утре информационна..

публикувано на 06.08.24 в 07:56
Прехващане на изстрелян от Русия дрон над Киев.

Русия прехванала 26 украински дрона, експлозии и въздушна тревога в Киев

Петима души бяха ранени, в това число и три деца при украински обстрел по руската Курска област, а противовъздушната отбрана там е свалила 26 украински дрона, предаде Ройтерс, като се позова на областния губернатор Алексей Смирнов. В Белгородска област един човек е загинал, а осем са в болница при подобен обстрел през последното денонощие,..

публикувано на 06.08.24 в 07:52

Жители на село Майско на протест срещу безводието

Жителите на село Майско в община Елена излизат от 9 часа на протест в общинския център. Искането им е да имат достъп до питейна вода. Въпреки че водопроводната мрежа в най-голямото балканско село във Великотърновска област е обновена, проблемът с безводието остава. В село Майско живеят над 1300 човека, през лятото жителите многократно се..

публикувано на 06.08.24 в 07:38

"Ако бяхме излезли, може би щяхме да пострадаме": Паника след падането на окачения таван в Кърджали

"Изведнъж таванът започна да пропада. Добре, че се метнахме зад салона. Ако бяхме излезли на входа, може би щяхме да сме пострадали". Това разказа пред БНР Орхан Тахир- музикант в сватбения оркестър на тържеството, на което пострадаха седем души.  Сред тях е и малко дете. Това се случи, след като се срути окачен таван на сватбен салон в Кърджали...

публикувано на 06.08.24 в 07:35

Патриархът отслужи архиерейска вечерня в храма "Преображение Господне" в Боровец

Радвам се, че след дълго време отново може да се служи в този прекрасен храм и да бъде място, което свидетелства за Бога, за неговата любов към всички човеци, за всички, които идват на това място. Това каза снощи Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в храма "Преображение Господне" в курортен комплекс "Боровец", където отслужи..

публикувано на 06.08.24 в 07:35

МЗХ: Всички площи с напоителни инсталации ще бъдат допустими за подпомагане с евросредства

Всички площи със съществуващи напоителни инсталации ще бъдат допустими за подпомагане с европейски средства, съобщават от Министерството на земеделието. Общият бюджет на финансовата помощ е близо 100 млн. лева. Ведомството публикува за обществено обсъждане проекта на насоките за кандидатстване. "Целевия прием на проектни предложения за..

публикувано на 06.08.24 в 07:31

Съд в САЩ: "Гугъл" има незаконен монопол при търсенето в интернет

Американски съд постанови вчера, че интернет гигантът "Гугъл" има незаконен монопол при търсачките и рекламите при търсене, предаде ДПА, цитирана от БТА. През 2020 г. министерството на правосъдието на САЩ предяви иск срещу компанията за предполагаем незаконен монопол с аргумента, че нейната господстваща позиция в интернет вреди на..

публикувано на 06.08.24 в 07:30